Érdekképviseleti fórum Kaposváron

Érdekképviseleti fórum Kaposváron

Az online oktatást és a kis-mentori tevékenységeket is megbeszéltük a kaposvári Érdekképviseleti Fórumon május 28-án. A jó hangulatú megbeszélésen rengeteg téma szóba került. A kis-mentori munkával kapcsolatban a jelenlévők megegyeztek abban, hogy a felsőoktatásban tanulóknak példát kell mutatnia a kisebbeknek és élő kapcsolatot kell kialakítani a fiatalabb diákokkal.
Jó lenne, ha az idősebbek kis-mentorként aktívabban be tudnának kapcsolódni a Közösségi Ház életébe – fogalmazták meg a résztvevők. – Ezzel mindenki nyerne. De ehhez az is szükséges, hogy a felsőoktatásban tanulók is kreatív ötletekkel jelentkezzenek a mentoroknál.
A fórumon elhangzott, hogy a túraklub létrehozása milyen jó ötlet volt, hiszen amellett, hogy ez a program összehozza a különböző csoportok tagjait és azok szüleit, a túrákon mindenki nagyszerűen érzi magát. A Kaposvári Közösségi Ház projektjét is méltatták a jelenlevők, mindenki egyetértett abban, hogy a Ház projekt sikeres volt és jó, hogy folytatódik hiszen még rengeteg lehetőség rejlik ebben a témában.
Az online oktatás előnyei és hátulütői is szóba kerültek. Az elmondottak alapján vegyes kép rajzolódott ki ezzel kapcsolatban, mivel az iskolákban nagyon változó volt a digitális tanítás minősége, de azt mindenki elmondta, örülnek, hogy visszaállt a normál oktatási forma.
– Nagyon sokat jelentett ebben az időszakban, hogy az Alapítvány mindenben mellettünk állt – mondta el Czene Ibolya, szülő. – Akinek szüksége volt rá, kapott elektronikus eszközöket, többek között mi is, ami rengeteget segített, hiszen így mindegyik gyerek zökkenőmentesen részt tudott venni az online órákon. Azt gondolom, hogy az összes szülő nevében is mondom, hogy ezért és minden mást támogatásért is nagyon hálásak vagyunk!