Fenntartható közlekedés

Fenntartható közlekedés

„Vigyázz, Kész, Vezess! VI.” nevű pályázat elnyerésének köszönhetően ma a Szeged 2-es csoport fiatalabb tagjainak megtarthattam előadásomat. A gyerekekkel beszéltünk a KRESZ fontosságáról, azonban a prezentáció hangsúlya a közlekedés új alternatíváin volt.

Az előadás keretében bemutathattam az utóbbi években egyre népszerűbb és a fenntartható fejlődést szolgáló elektromos-, üzemanyagcellás-, valamint hibrid autók működését, valamint a pozitív és negatív attribútumaikat. Ezután átbeszéltük, hogy különböző innovatív cégek hogyan haladnak az önvezető járművek fejlesztésében, és a vezetés automatizálásában, továbbá kitértünk az automatizálás fokozataira és a biztonsági eszközökre, valamint, hogy ezek a járművek hogyan közlekednek az utakon és a különböző országok törvényhozása hogyan vélekedik róluk. A gyerekek úgy gondolom, hogy érdekesnek tartották az előadást, és saját gondolataikat is hozzátették a témakörhöz. A prezentációt egy Kahoot játékkal fejeztük be, ahol a gyerekek megmutathatták mit tanultak a mai napon.

Örülök, hogy részt vehettem a pályázatban, hiszen hétköznapjainkban esszenciális a jogosítvány megléte a nagyobb távolságok leküzdésére, valamint a munkavállalásnál is előnyt jelenthet.

 

Berta Bence Szegedi 2-es csoport

Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar pénzügy mesterszak