Mohácson találkoztunk

A hagyományokat követve október 19-én Mohácson lezajlott az alapítványi Foci- és Sakkbajnokság őszi fordulója. Ezen a napon ült össze továbbá az Érdekképviseleti Fórum és a Gyermekparlament is.

Az Érdekképviseleti Fórumon minden ház minden csoportja képviseltette magát. A házak képviselői ebben az évben először különböző aktuális témák mentén osztottak meg tapasztalataikat az elmúlt tanévről. Terítékre került a nyelvi fejlesztés, továbbtanulás, portfólió védés, motiváció, kis-mentorság és önkéntesség, és a pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatok ismertetése és megbeszélése is. Rengeteg hasznos tudást zsebelhettünk be szülőtársainktól. A Fórum végén egy jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel zártuk a napot. Szépné Rappál Tímea és Oroszné Mádlits Anita szülők

Az idei év első Gyermekparlamenti ülését a jubileumi Életút Nap megbeszélésével kezdtük. Beosztottuk, hogy ki milyen szerepet töltsön be a szervezésben. Ezután a költségvetést vitattuk meg. Egyöntetűen elfogadtuk az SZMSZ-t. Majd a tavaszi ülés helyszínéről és menetéről beszéltünk. Szép Hanna, Mohács 1-es csoport

A tanév Focibajnokságának első fordulóján a mohácsi sportcsarnokban közel 70 gyerek rúgta a bőrt. Hagyomány, hogy a csapatokat a Közösségi Ház tagjai vegyesen alkotják. A cipők és a mezek kiosztása után Patyi Izabella, a Gyermekparlament elnöke nyitotta meg a rendezvényt. A mérkőzések sportszerűek voltak, egytől-egyik szoros eredmények születtek. „Kicsik” és „Nagyok” 11 mérkőzésen játszottak. A mai meccseken 33 gól született összesen.

Így láttuk mi

„Már több nappal korábban készültem erre a napra, mert nagyon szeretek focizni, és ilyenkor jó találkozni is a távoli barátaimmal.” – Gál Zoltán Nagybajom 2-es csoport

„Izgalmas mérkőzéseket játszottunk a társainkkal.” – Schlemmer Dominik Nagybajom 2-es csoport

„Mindig kíváncsian várom, hogy melyik házból kik lesznek a csapattársaim.” – Pfeffer Roland Nagybajom 2-es csoport

A bajnokság jelenlegi állása az I. forduló után:

Kicsik:

1. Lila csapat
  2. Narancssárga csapat
  3. Világoszöld csapat
  4. Bordó csapat

Nagyok:

1. Citromsárga csapat
  2. Piros csapat
  3. Sötétzöld csapat
  4. Fehér csapat

Amíg a sportcsarnokban fociztunk, addig a Közösségi Házban elkezdődött a Sakkbajnokságnak. Az idei tanévben 18 játékos mérettette meg magát a több fordulóban játszott partikon. A mérkőzések utáni eredményhirdetést követően mindenki vendég volt egy finom ebédre. Tavasszal Nagybajomban találkozunk. A kaposvári csapat remekül érezte magát a rendezvényen. Reggel nyolckor még egy álmos társaság indult útnak Mohács felé, de mire megérkeztünk a helyszínre mindenki felébredt. A futballmérkőzéseken lelkesen, mindent beleadva küzdöttek a fiatalok, jól el is fáradtak mire véget értek a meccsek.

Nagyon jól éreztem magam, ötből négy játszmát megnyertem-mondta büszkén Vincze Dániel, aki a sakkbajnokságon indult.

Az szülői Érdekképviseleti Fórumon pedig a továbbtanulás témakörében osztotta meg tapasztalatait Czene Ibolya. A tartalmas nap után, nagyszerű hangulatban telt a visszaút, amelynek a végén fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagabban érkeztünk meg Kaposvárra.