Forgatás, projekt és logika Kaposváron

Szombat délelőtt a kaposvári Közösségi Ház apraja-nagyja összegyűlt, mert a Kultúrpart stábja érkezett hozzánk és leforgattuk az életút napi kisfilm ránk eső részét. A gyerekek lelkesen hajtották végre a feladatokat, könnyen és gördülékenyen ment minden.

A forgatás után a Kaposvár 1-es csoport tovább folytatta a filmes projektjét, az volt a gyerekek feladata, hogy készítsenek egy prezentációt kedvenc sorozatukból. Ezzel a feladattal nem csupán a sorozatokról tudnak meg többet, hanem a prezentációkészítés csínját-bínját is elsajáthítatják a fiatalok. Ebben egyetemista kis-mentorok segítették őket, akik elmagyarázták, hogyan kell jó prezentációt készíteni, és minden kérdésre tudtak nekik választ adni.

A nap folyamán megragadtuk az alkalmat, hogy ennyien együtt vagyunk és a jelenlevők közül mindenkiről készült egy-egy fotó is.

A mozgalmas délelőtt után még egy logika óra is várta a gyerekeket, ahol Balogh Ádám csavaros feladványain gondolkodtak.

„Egyszerűen tökéletes volt a szombat. Délelőtt forgatni jöttek hozzánk a Közösségi Házba, először táncolni kellett aztán énekelni. Utána egy portréfotózáson vettünk részt, ahol mindenkit lefényképeztek a kis-mentorok Zsuzsi néni vezetésével. Ezután egy prezentációt kellett készítenünk a kedvenc sorozatunkról. Nekem a prezentáció készítése még egy kicsit nehezen ment, mert eddig nem tudtam, hogyan kell nekiállni, de most a kis-mentorok nagyon sokat segítettek.  Ráadásul érdekes volt a téma így szívesen csináltam. A logika foglalkozás alatt pedig csak úgy repült az idő úgy tűnt nagyon hamar vége lett az órának, pedig másfél órán keresztül törtük a fejünket. És az egészben az volt a legjobb, hogy nem kellett tanulni, de mégis nagyon sokat tanultunk.” Peák Veronika Kaposvár 1-es csoport

GALÉRIA