Gólyanapló

Gólyanapló

Óriási izgalommal indultak útnak ma reggel a jászberényi és a nagybajomi gólyák, azaz a legifjabb „csányisok” Sarlóspusztára, a csapatépítő táborba (Sarlóspuszta 2017. június 19-24.).

Első nap – A hosszú utazás után nagyszerű meglepetés volt az a gyönyörű hely, amely fogadott minket. A szállás és az ellátás is kiváló. Nem henyéltünk sokat, kora délután tanulásmódszertanon és drámaórán vehettünk részt. Mindkettőt nagyon élveztük. A  nap legklasszabb pillanata az volt, amikor mindannyian letettük a „csányis esküt”,  majd gyerek pezsgővel koccintottunk. Majd körbesétáltuk a táborunk területét. Vacsora után, a sporté volt a főszerep. Akinek nem volt kedve a focihoz, annak lehetősége volt tollasozni vagy táncolni. Az első napunk a Gólyatáborban igazán rengeteg élményt adott.

További képek a galériában megtekinthetőek!

2-3. nap

A sarlóspusztai gólyatábor lakóiként mozgalmas két napon vagyunk túl.

A délelőtti tanulásmódszertan órák és drámafoglalkozások mindig nagyon jó hangulatban telnek, sokat tanulunk, magunkról és új társainkról is. Tegnap délután több program is volt: a pusztaolimpián ügyességünket mértük össze, a kézműves foglalkozáson nemezelhettünk, majd mindannyiunk kedvence következett, fürdés a medencében! Este sem unatkoztunk, a napot focival zártuk. Ma délelőtti óráink után tanyalátogatás volt, ahol állatokat néztünk, igaz tanyasi életmóddal találkoztunk, és még remek lángost  is kaptunk uzsonnára. Ma sem maradhatott el a fürdés, este pedig hatalmas számháború után élményekkel tértünk nyugovóra. Nagyon várjuk a folytatást.

Gólyanapló negyedik és ötödik napról

A tábor utolsó két napjában a tanulás mellett komoly akadályokon is átküzdöttük magunkat. A kötélpálya teljesítése után drótkötélen csúsztunk át egyik toronyból a másikba. örömmel jelentjük, hogy minden gólya kiválóan teljesítette a pályát és még a hőséget is legyőztük! A Délután a pihentető hűsben filmezésre is sor került, megnéztük együtt A kis herceg című animációs filmet tekintettük meg. Az estét egy izgalmas focimérkőzéssel zártuk.

Pénteken sem volt egy percünk sem unatkozni, a Léghajó Program keretében ismerkedtünk meg az elsősegélynyújtás alapjaival. Délután folyamán kézműves foglalkozáson a fiúk a sárkánykészítést tanulták meg, a lányok pedig díszes karkötőt vihettek magukkal, miután mindenki elkészítette a saját ékszerét. A nap fénypontja sokunknak a medencékben való fürdés volt, na meg az esti elmaradhatatlan fociderbi. A táborzáró program rendhagyó volt, az itt szerzett élményekből, itt tapasztalt dolgokból a kismentoraink Activity vetélkedőt állítottak össze. Az egész heti táncpróbák eredményeként született táncprodukció nagy tapsot kapott.

Este a személyes tárgyainkkal együtt rengeteg élményt is összepakoltunk és indulunk reggel haza velük. Lesz mit mesélni otthon. Nagyszerűen éreztük magunkat!

További képek a galériában megtekinthetőek!

“Olyan jó, hogy megismerkedtünk a nagybajomiakkal!”  Orosz Nóra – Jászberény
“Sok barátom lett és kedvesek voltak a mentorok is!” Czibak Virág – Jászberény
“Jók voltak a programok, ahol sokat játszottunk!” Kállai Gréta – Jászberény

“Nagyon jól éreztem magam és örülök, hogy új barátokat találtam!” Szalai Boglárka – Nagybajom
“Ez volt a legjobb dolog, ami történt velem az életemben!” Orsós Szabolcs – Nagybajom
“Nagyon kedvesek voltak a gyerekek, a mentorok, a pincérek és finom volt az étel!” Pfeffer Roland – Nagybajom