Gólyatábor Sarlóspusztán

Gólyatábor Sarlóspusztán

Hihetetlen, hogy mennyi élmény férhet el egyetlen napban. A Csányi Alapítvány Gólyatáborának első napján utaztunk, találkoztunk, fociztunk, strandoltunk, drámáztunk, megbeszéltünk, ismerkedtünk, játszottunk és rengeteg élményt szereztünk.

A Csányi Alapaítványban idén két új csoport indult, Mohácson és Kaposváron. Erről a két településről érkezett a lelkes kis csapat, akik annyira várták már ezt az egy hetet, hogy a legtöbben aludni sem igazán tudtak a tábort megelőző éjszaka.

A megérkezéskor lelkesen vették birtokba a legkisebb csányisok a szobáikat a Sarlóspusztai Club Hotelben, a tábor helyszínén. Miután Kovácsné Bodor Erika táborvezető tájékoztatta a résztvevőket a legfontosabb tudnivalókról, elkezdődtek a programok. Az első napon volt már drámaóra és este társasjáték, délután pedig a medence hűs vizében is megmártóztak a fiatalok.

A második napon is sok nagyszerű program várta a kaposvári és mohácsi gyerekeket Sarlóspusztán. A drámafoglalkozásokon egymást és magukat is jobban megismerték a játékos feladatok segítségével, a két drámatanár Vancsuráné Sárközi Angéla és Vida Zsuzsanna vezetésével. Délután pedig egy különleges puszta olimpián próbálhatták ki magukat a kisdiákok. A játékos vetélkedőn kiderült, hogy ki tudja legmesszebbre hajítani a gumicsizmát, milyen gyorsan lehet megtalálni a tűt a szénakazalban és ki tudja a legtöbb patkót bedobni a célba. A nagy melegben egy kis délutáni fürdőzésre is maradt idő.

Este  a fiatalok elmondták a Csányi Alapítvány esküjét és felvehették végre a csányis pólót, amelyet dr. Radoszáv Miklós a Csányi Alapítvány operatív igazgatója adott át. Az ünnepélyes pillanatok után nem maradt el a pezsgős koccintás sem, természetesen kölyökpezsgővel és a csoportkép is elkészült, immár a vadonatúj kék és piros pólókban.

Szerdán és csütörtökön a gyerekek a tanulásmódszertan órán rengeteg hasznos ismeretet szereztek Szabóné André Piroska segítségével és tovább folytatódtak a csapatépítő drámaórák is. A nagy melegben azért minden nap jutott idő a strandolásra is, ahol a gyerekek közül többen még úszni is megtanultak a kis-mentorok segítségével. Esti programként egy kis mozizáson kapcsolódott ki a kaposvári és a mohácsi csapat.

Pénteken az elsősegélynyújtás alapjait sajátították el a csoportok, amelynek keretében a defibrillátor használatát is megtanulták. Délután fantasztikus zászlók készültek a kézműves foglalkozáson, este pedig egy rövid sorversenyen tehették próbára magukat a kiskamaszok.

Szombaton íjászat, lovaskocsizás és lövészet várta a gyerekeket, este pedig a hét zárásaként egy “Ki mit Tud?” vetélkedőn mutatta meg tehetségét a csoportok apraja -nagyja. Tánc,  ének, viccmesélés, versmondás, dekázás és bűvészmutatványok is szerepeltek a repertoárban, de volt akik animációt vagy videót készített.

Egy csapat pedig a rajzait mutatta meg a mentorokból és kis-mentorokból álló zsűrinek. A jó hangulatú estét egyetlen dolog árnyékolta be, mégpedig a másnapi hazautazás. A gyerekek nagyon jól érezték magukat és nehezen búcsúztak el egymástól és a tábor helyszínétől is, ahol tengernyi élményt gyűjtöttek az elmúlt egy hétben.

„Az új csányis csapat tagjaként, nagyon vártam már ezt az egy hetet, amit közösen töltöttünk el Sarlóspusztán. Nagyon sok program várt ránk. Drámaóra és tanulásmódszertan kezdésnek, de jutott idő csocsózni is. Társasoztunk és tudtunk úszni is a medencében, amit én már nagyon vártam. A legjobban az íjászat és lovaskocsikázás tetszett. Az egész tábor fantasztikus volt ennyi változatos programmal és öröm volt ezzel a csapattal együtt lenni.” Allen Kara Kaposvár 1-es csoport

„Nagyon tetszett a tábor, mert nagyon jók voltak a programok. Nekem a drámaóra tetszett a legjobban, mert nagyon sokat játszottunk. Picit izgultam a tábor elején, de miután eltelt az első nap már nagyon jól éreztem magam. Szuper volt a társasjáték est, ahol zsetonokat lehetett gyűjteni, amiket aztán ajándékokra váltottunk be. Nagyon jól éreztem magam a táborban, legszívesebben már mennék vissza.” Kecskés Kíra Kaposvár 1-es csoport

 

Fotók elérhetők a Galériában.