Kis-mentornak lenni jó

Kis-mentornak lenni jó

Köszönjük a lehetőséget!

Az idei évben is lehetőségünk nyílt részt venni a sarlóspusztai pénzügy és dráma táborban a kismentor pályázat keretei közt. Nagy örömmel fogadtuk, hogy mi (Dóri, Andi, Máté, Matyi) segíthettünk a kicsiknek és a mentoroknak egyaránt. A feladatokat most is megosztottuk egymás között. Andi és Dóri kézműves foglalkozást szerveztek a gyerekeknek, amelyről amellett, hogy nagyon élvezték, elmondható, hogy egy örök emléket is készíthettek maguknak. Máté és én a reggeli tornáért, valamint egy egyhetes focibajnokság megszervezéséért voltunk felelősek. A kicsik számára -a tanulás mellett- fontos a testmozgás, és e mellett egy nagy csapattá kovácsolódtak ezeken a sportfoglalkozásokon. A hét során örömmel tapasztaltuk, hogy a kis csányisok tisztelettudóan és nyitottan fogadják tanácsainkat és intő szavainkat egyaránt. A gyerekeknek tetszett, hogy részt vettünk mi is néhány nekik szervezett programon, mint például az íjászat, a lövészet és a lovas kocsikázás. A gyerekekkel könnyen megtaláltuk a közös hangot; számomra ez természetes volt, hisz én tavaly is ennek a csapatnak voltam a kis-mentora. Remélem a jövőben is sokszor találkozhatok velük.

Darázs Mátyás, Tóth Máté Jászberény 2 csoport

Nagyon jól éreztem magam a mohácsi és kaposvári csoportokkal. A gyerekek nagyon nyitottak voltak az eseményekre, és velünk is szívesen barátkoztak. A csoportok fegyelmezetten vettek részt az általunk és a mentorok által szervezett színes programokon. A honvágy ellenére mindig gyorsan felvidítottuk őket, és újra minden visszatérhetett a régi kerékvágásba. Reményeim szerint jövőre Tokajba is elkísérhetem őket. Köszönöm, hogy itt lehettem!

Szöllősi Andrea Pécs 2 csoport

Tavalyi élményeimhez hasonlóan idén is remekül éreztem magam a Sarlóspusztán megrendezett táborban. Sok időt tölthettem el kis-mentortársaimmal együtt a gyerekekkel, sok új és jó élményt szerezhettem. Meglátásom szerint a gyerekek is örültek annak, hogy itt voltunk és foglalkoztunk velük. A programokban is segítettünk, sőt vállaltunk saját programokat is, amiket a gyerekek mindig élveztek. Nekem személy szerint élmény volt itt eltölteni ezt a majdnem egy hetet, és még többször szívesen visszatérnék ide a gyerekekhez. Köszönöm, köszönjük a lehetőséget.

Bogdán Dóra Pécs 2 csoport