Helyi tábor a P3 csoportban

Helyi tábor a P3 csoportban

Ma (június 16.) kezdetét vette a P3 csoport nyári tábora. A két hetes tábor első felében színes gazdagító programoké a főszerep. A tábor második felében pedig megkezdjük az intenzív úszótanfolyamot az ANK uszodájában. A tábor programjairól folyamatosan tudósítunk, mely honlapunkon megtekinthető.

A nyári tábor első napja

Amikor reggel megérkeztünk a Közösségi Házba finom péksütemények illata jelezte felénk, hogy első utunk a konyhába vezessen. A finom és bőséges reggeli után megkezdtük a felkészülést az Életút Napi előadásunkra. Mindenki elmondta a már jól begyakorolt szövegét, majd magát a mozgást, a „színészetet” is hozzátettük. A nagy munkában persze sokat nevettünk, erről Ákos a mi mókamesterünk gondoskodott. Ebéd után csoporttársunk,  Zsani anyukája Zsuzsi néni avatott be minket a nemezelés rejtelmeibe. A csörgő nemezlabda elkészítést követően lehetőségünk volt kisebb nemezállatok és virágok elkészítésére. Nagyon jó volt a mai nap, már várjuk a holnapi érdekes programokat. Horváth Anna, Bártfalvi Benjamin, Izsák Balár, P3 csoport

Helyi táborunk második napja

Ma délelőtt (június 17.) A fizika a játékokban című foglalkozás során Zsani mamája Zsuzsa néni segítségével olyan izgalmas játékokat készíttettünk és próbáltunk ki, mint a visszatérő henger, kapd el a madarat játék, hangoskodó csirke és a gombos pörgentyű. Ezek a játékok otthon is elkészíthetőek, természetesen felnőtt jelenlétében. Mindannyian nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal álltunk egy–egy kísérlet bemutatása előtt. A bőséges ebédet követően Ivett anyukája Ildikó néni a körmönfonást tanította meg nekünk. A fiúk többsége a foci vb jegyében a kedvenc csapatuk zászlójának színeit választották karkötőjükhöz. A Mackómúzeumban tett látogatásunk, az interaktív tárlatvezetés mindannyiunk számára feledhetetlen élmény volt. Orsós Dániel, Keszthelyi Kevin, Wensofszky Balázs P3 csoport

A harmadik nap

A helyi tábor harmadik napján Zoli bácsival csiszoltuk az Életút Napi produkciót. Mindenkinek jól ment a mozgás és a vers is. A dráma foglalkozás végén 1 perces párnacsatát vívtunk. A konyhában finom ebéd várt minket. Délután Anna anyukája, Szilvi néni mutatta meg nekünk az agyagozás fortélyait. Mindannyian nagyon izgulunk „mi fog majd kisülni belőlük”…. Veréb Zsanett, Czulák Linda, Balogh Szintia P3 csoport

A nyári tábor negyedik napja

A mai nap délelőttje kizárólag az Életút Napi darab próbájával telt. Mindenki tisztességesen felkészült, szépen haladunk előre. Délután mindannyian készülünk a holnapi nagy megmérettetésre, az első alapítványon belüli nyelvi vizsgánkra. Csernyánszky Dzsenifer, Majoros Ivett, Jakab Kata P3 csoport

A nyári tábor ötödik napja

A mai nap mindannyian nagy izgalommal érkeztünk a Közösségi Házba, hisz ma került sor az Alapítványon belüli éves nyelvi vizsgánkra. Mindannyian dicsérő szavakat, megerősítés, jó tanácsokat kaptunk Judit nénitől. Délután jöhetett a jól megérdemelt fagyi és a sétavonatozás, melyen Pécs nevezetességeit nézhettük végig. Szuper volt ez a hét!

Tarnay Ákos,  Balogh Szintia P3 csoport

Hatodik nap

Ma megkezdődött az úszótanfolyam. A reggeli tornát követően Árpi bácsi az úszóoktatónk ma felmérte a csoportot. Nagyon sok vicces játékkal kedveskedett nekünk. „Merülő bajnokok” is születtek a csoportban Zsani és Krisz személyében. Az első óra után tízóraiztunk majd Zoli bácsival csiszoltuk az Életút napi darabunkat. Az ebédet követően ismét csobbantunk. A csoport nagyon ügyesen halad.

Majoros Ivett,  Wensofszky Balázs  P3 csoport

A tábor hetedik napján

A mai nap jó kis esővel indult, sikerült pont beérnünk az uszodába az eső előtt. A reggeli torna ma sem maradhatott el. Az úszást a hátúszás alapjainak átismétlésével, valamint a helyes levegővétel gyakorlásával töltöttük. Dorina néni és Árpi bácsi nagyon sok érdekes játékot hozott nekünk. Tízórai után az ANK Művelődési Ház Könyvtárába mentünk, ahol mindannyian saját izélésünknek megfelelő könyvet választottunk magunknak a nyárra. Keressük a P3 csoport „Könyvmolyát”. Cél, hogy minél több könyvet olvassunk a kötelező olvasmányon kívül. A délutáni úszásórát gyakorlással töltöttük, ahol már az úszódeszkát sem használtuk. Mindannyian izgatottan várjuk a holnapi órát, és drukkolunk Balázsnak, hogy a kezén lévő speciális vízállógipsz segítségével (amit ma cseréltek le neki) ő is részt tudjon venni az órán.

Csernyánszky Dzsenifer, Czulák Linda P3 csoport

Nyolcadik nap

A mai nap is esős időre ébredtünk, de ez sem szegte kedvünk. Jókedvvel indultunk a mai napnak. A reggeli tornát követően már a mély vízben úsztunk mindannyian. Balázsnak is sikerült a speciális gipsszel a kezén velünk együtt úszni. Tízórai után nagy lendülettel vágtunk bele az Életút Napi darabunk próbájába. Az utolsó simításoknál tartunk. Ebéd után ismét csiszoltuk az úszási technikánkat. Dorina néni és Árpi bácsi ma is sok színes feladattal tette számunkra színessé az úszástanfolyamot.

Jakab Kata, Orsós Dániel P3 csoport

A tábor kilencedik napja

A mai nap is reggeli tornával kezdődött, majd mindannyian nagy örömmel csobbantunk a medencébe. Ma a hátúszást és mellúszást gyakoroltuk. Tízórai után Zoli bácsival az Életút Napi darabunkat csiszoltuk, majd próbáltuk el az ANK Színház termében. Nagyon tetszett mindannyiunknak a színpadon való szereplés és a darabunk is. A sok munka meghozta gyümölcsét. Az ebédet követően tovább gyakoroltuk az úszástechnikákat sok játékkal megtűzdelve.

Tarnay Ákos, Majoros Ivett P3 csoport

A tábor utolsó napja

Ma gyönyörűen sütött a nap, mikor az uszoda bejáratához értünk. Az első órán a reggeli tornát követően gyakoroltuk a héten már jól megtanult hátúszást és mellúszást, majd vizikosaraztunk. Tízórai után egy nagyot fagyiztunk, majd a játszótéren játszottunk, beszélgettünk. Ebéd után az utolsó úszásóránk következett. Rendhagyó módon „világbajnokságot „rendeztünk. Az eredmény a következőképpen alakult: Zsani végzett a 3. helyen, Ivett a 2. helyen és Beni az 1. helyen. Természetesen minden dobogós helyezett megkapta a jól megérdemelt érmét is. Beni az aranyérmét nagyvonalúan átadta a P3 csoport büszkeségének Daninak, aki minden félelmét legyőzve megtanult a táborban úszni. Ezúton is szeretnénk megköszönni Dorina néninek és Árpi bácsinak a munkáját, hisz mindannyian biztonsággal úszunk.

P3 csoport