Hétvégi tréning Budapesten

Hétvégi tréning Budapesten

Január utolsó napját (január 31.) a két pécsi  középiskolás csoport a Mathis Corvinus Collégium által szervezett  tréninggel búcsúztatta.

A korábban, pályázaton megírt esszék témája alapján két csoportba osztottak bennünket. Mi a külföldi továbbtanulásról, a külföldi életről hallhattunk egy rendkívül izgalmas előadást Szalai Zoltántól. A prezentáció után érveltünk, vitáztunk, majd élesben is kipróbálhattuk magunkat – angol és német nyelven játszhattunk el egy állásinterjút. Hasznos és elgondolkodtató napot tölthettünk az MCC központjában. Biztos vagyok benne, hogy mindenki érettebb szemmel néz a jövőbe. Köszönjük a lehetőséget!

Járay Bianka, Pécs 2 csoport

Egy elég hosszú utazás után Pécsről Budapestre, örültünk amikor végre megérkeztünk az MCC épületéhez. Gyorsan 2 csoportra lettünk osztva és a nap első részében egy prezentációt láthattunk Dr. Veszelszki Ágnestől, aki az ELTE-n tanít. A témánk cime média és kommunikáció volt. Nagyon sok új szót tanultunk, amiket manapság a Facebook chat, Skype, Tumblr, Viber vagy éppen videó játékok elterjedése miatt használunk. Ebédre pizzát ettünk, ami nagyon finom volt. A nap második felében pár feladatot kellett csinálnunk, megtanultunk vitázni, érvelni és ez mind nagyon interaktív volt. A végén még activity-t is játszhattunk, ami a legjobb része volt a napunknak. Szerintem tanulás, de szórakozás is volt egyszerre.

Orsós Melinda, Pécs 1 csoport