Online beszélgetések

„A Jászság 3-as csoport tagjai között vagyunk mi, egyetemisták és az általános iskolába járó csoporttársaink. Éppen ezért, hogy ebben az időszakban is tudjunk segíteni a kisebbeknek heti rendszerességgel egy alkalommal a weben összeülünk, és egy témát beszélünk át velük. Nagy örömömre az első alkalmat én tarthattam meg nekik, ami még számomra is kihívásnak bizonyult, hiszen soha nem vezettem még ilyesféle „call”-t. Az aktualitást megtartva, a mai témánk a koronavírus és annak mindennapi hatásai voltak. A „kicsik” majdnem teljes létszámmal vettek részt és a meeting során nagyon érdeklődőek és nyitottak voltak. A beszélgetés során szóba került a vírus terjedése, tünetei, más országokban történő megjelenésének formája, hogyan élik meg ők az egyik napról a másik napra történő változást, mi is az a társadalmi felelősség. Illetve sok időt szántunk arra, hogy megvitassuk a napirend fontosságát, az online etikett csínját-bínját és külön hangsúlyt fektettünk a hatékony tanulási módszer átbeszélésére. Összességében a beszélgetés minden percét élveztem, köszönöm a lehetőséget, remélem még a közel jövőben lesz rá lehetőségem.” Tóth Zsófia, Jászság 3-as csoport

„Március 26-án a csoportunk Tóth Zsófia egyetemistával egy csoportos videóhívást tartott a mostani helyzetről. Elsősorban arról beszéltünk, hogy ki milyen formában tanul digitálisan és hasznos tanácsokat adtunk egymásnak, hogy megkönnyítsük mindennapjainkat. Ezután beszéltünk a koronavírusról is. Szokatlan helyzetnek tartjuk, hogy digitálisan kell tanulnunk és nem nagyon hagyhatjuk el otthonainkat annak érdekében, hogy kevésbé terjesszük a vírust és ezzel nem csak magunkat, hanem másokat is megvédjünk. Köszönjük szépen csoporttársunknak, Tóth Zsófiának a hasznos beszélgetést!” Kis Evelin Éva, Jászság 3-as csoport