6. Pécsi Csokoládé Karnevál

Újra Csokoládé Karneválnak örülhettünk a Zsolnay Negyedben, február első hétvégéjén (február 3.). Az ország minden részéből érkező csokoládék vására volt ez. Magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítői képviseltették magukat, nemcsak kóstolni lehetett, hanem meg is vásárolhatták a még sehol sem látott különleges csokoládékat az érdeklődő csoki imádók.

„A pécsi Csokoládé Karneválon voltunk (február 3). A Pécs 2-es csoportból nyolcan voltunk kíváncsiak a kiállított édességekre. A másik pécsi csoportokból is jöttek jó páran. A rendezvény a Zsolnay negyedben volt. Több fajta csokoládét kóstoltunk, nekem a mandula nagyon ízlett. A kiállítók között a Csoko- Láda csoki műhely finomságaival is találkoztunk. A műhelyben tavaly már jártunk, ahol csokit öntöttünk, díszítettünk és Éva néni beszámolójából a csoki termesztéséről és a feldolgozásról is sok mindent megtudtunk. A karneváli rendezvényen a csoki kóstolásán túl megnézhettük munka közben Egy 3D nyomtatót is. Érdekes volt.” Zsagár Alexandra Pécs 2-es csoport