A legfiatalabb „Csányisokkal”

„Június 5-én, szombaton a Jászsági Közösségi Házban beszélgettem a legkisebbekkel. Meséltem nekik az Alapítványi élményeimről, az egyetemi évekről, a katonai életemről és mik voltak azok a sarkalatos pontok az eddigi tanulmányaim során, amik lehetővé tették, hogy elérjem mindazt, amit idáig sikerült teljesítenem. Kihangsúlyoztam, hogy mennyire fontos az  nyelvtanulás, mert ez az az időszak, amikor rengeteg idejük van, amit erre tudnak fordítani. Ezt Dávid és Lídia, a Jászság 1-es csoport egyetemistái is megerősítették. A nap fontos pontja volt, hogy beszélgettünk a céljainkról, bármit is szeretnének elérni, azért küzdeni kell és sosem szabad feladni. Erre nagyon jó példa az én történetem, hiszen nekem sem sikerült elsőre bejutnom a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, sőt közben jöttem rá, hogy az én utam a katonai pálya, ezért átjelentkeztem erre a karra. Most végre azt tanulhatom, amit igazán szeretek. A gyerekek érdeklődve hallgatták, hogy milyen érdekes dolgok történtek velem az elmúlt közel egy év alatt Angliában, a Royal Military Academy képzésén. Ezután közösen kisétáltunk a Margit szigetre, ahol a torna parkban egy kis mozgással töltöttük a jó időt. Öröm volt ismét itt lenni, és nekem is nagy élmény volt, ahogy érdeklődtek, kérdeztek a gyerekek a velem történtekről. Remélem, hogy tudtam olyat mondani, ami segíti őket az életben a céljaik elérésében.” Sülyi Bertalan, Jászság 1-es csoport, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, katonai vezető szakos hallgató