A Tudástárban jártunk

„A Szegedi 3-as csoport általános iskolásai február hónapban a természetismerettel ismerkedtek meg közelebbről. Ezeken a foglalkozásokon egyénileg, párban, kis- és nagycsoportokban kellett különböző ismeretanyagokat elsajátítanunk, vizsgálandó tárgyakat megkeresnünk, nagyító és mikroszkóp alatt különböző növényi és állati szöveteket megvizsgálnunk és azokat beilleszteni egy nagyobb egységbe. Nagyon sok érdekes és hasznos információt megtanultunk, amiket nem csak az idei,  de a jövő tanévben is hasznosítani tudunk. Hogy munkánkat más környezetben is lássuk, a projekthónap zárásaként ellátogattunk a Szegedi Tudományegyetem Természeti Tudástárba egy interaktív foglalkozásra Kohári Gyuri bácsival és mentorunkkal, Zoli bácsival. A foglalkozást Huszka Norbert vezette, aki részletesen bemutatta a kiállításon a környezetünkben fellelhető flórát és faunát és a különböző növényi és állati szöveteket, amikről tanultunk. A kiállításon megnézhettük a legnagyobb és legkisebb madarakat, emlősöket és sok-sok egzotikus állatot is. Igazán gazdag kiállításon és érdekes foglalkozáson vehettünk részt szombaton.” Nagy Szolanzs, Török Márkó, Szeged 3-as csoport