A Kaposvári Egyetemre látogattunk

Ebben az évben már másodszor szervezünk tanulmányi kirándulást a felsőoktatás különböző helyszíneire.

Kora tavasszal Budapest három nagy egyetemét, most az utolsó májusi napon (május 31.) pedig a Somogy megyei campust, a Kaposvári Egyetemen folyó munkát  ismerhettük meg. A részletes bemutatót Dr. Gombos Péter adjunktus, aki Alapítványunk munkáját is lelkiismeretesen, nagy szaktudással segíti, tartotta. A somogyi megyeszékhely földrajzi és történelmi érdekességeit, valamint az egyetem létrejöttét, fejlődését játékos tesztfeladaton keresztül ismertette meg velünk. Bejártuk a főépületet, megnéztük a termeket, majd a kollégium épületeit kívülről-belülről. Megtudtuk, hogy a kollégium befogadóképessége nagy, a jelentkező diákok több, mint 90%-a felvételt nyer. Megcsodáltuk az épületeket körülölelő gondozott parkot, a végzős diákok ültetett fáit. A KE Pannon Lovasakadémia szabadtéri pályáján bepillanthattunk  az Országos Díjlovagló Minősítő  két napos versenyébe. Ebéd után egy másik rendezvény helyszínére utaztunk, méghozzá a Zselic gyönyörű völgyében fekvő Bőszénfára. Itt a nagy színpadon zajló programokat – népi tánccsoportok, napdalénekesek műsorát hallgattuk, néztük. Csodáltuk a kézművesek kiállított vagy eladásra szánt portékáit. A vásározok társaságában kisállatok heverésztek, legelésztek. „A természet ezer arca” természetfotó kiállítást és a trófeagyűjteményt is megnéztük. Az egyetemi standon készséggel fogadtak bennünket és felajánlották segítségüket a továbbtanulási problémák megoldására.
Kalandozásunkat a felsőoktatásban ősszel szeretnénk folytatni. Terveink vannak, amelyeket igyekszünk megvalósítani.

P1 és P2 csoport