Adventi élmények Szentesen

A szentesi 1. csoport „hosszú pénteket” tartott az első adventi hétvégén. Igyekeztünk minél több élményt vinni az egymás társaságában töltött időbe: foglalkozás után nemcsak étterembe mentünk, hanem kilátogattunk a Kossuth-tér adventi forgatagába is, majd egy jó mozival zártuk az estét. A szombat már kimondottan az ünnepi időszak jegyében telt. Szem előtt tartottuk az Egészség és környezet projektünk alapelveit: tartós tárgyakat kívántunk létrehozni, természetes-, újrahasznosított-, vagy szelektíven újrahasznosítható anyagok felhasználásával. Így került képbe a gyapjú és a zúzdára ítélt régi könyvkupac is: mindkettő kiváló alapanyag lehet!

Kézműves foglalkozásunkon kétféle technikával ismerkedett meg a csoport. Aki még nem találkozott ezzel -az Alapítványnál komoly múlttal rendelkező- tevékenységgel, most bevezetést kapott a tűnemezelés érdekes világába. Az elkészített egyedi díszek saját karácsonyfára vagy ajándékba készültek. Az üveglencsés kulcstartókészítés során személyre szóló termékek kerültek ki a gyerekek kezei alól:  A megajándékozandó családtaghoz vagy baráthoz szóló kulcsszavak, szövegrészletek szolgálhattak a tetszőlegesen választható apró képek hátteréül. Az ajándékok csomagolása szintén az újrahasznosításon alapult. Noha az előző este után fáradtan indult a reggel, a feladatok magukkal ragadták a csoportot és motiváltan, magas precizitással, igényes munkavégzéssel valósult meg a foglalkozás -néha még a légy zümmögését is meg lehetett hallani a koncentráló gyerekek között. Az együtt töltött idő szinte észrevétlenül röpült el és a jól végzett munka örömével és az ajándékozás várakozásával, izgalmával tértünk haza. A Karácsony hangulata beköszöntött hozzánk… -Kovács Sándor mentor, Szentes 1. csoport

„Pénteken a szülők egymással tartottak megbeszélést, ami után este pizzázni indultunk. Vacsora után a karácsonyi vásárt néztük meg, ám ott már nem túl sok időt töltöttünk, hiszen estére Sanya bácsi beigért egy nagyon jó mozit! Mindez nem valósulhatott volna meg, ha a csoport a feltétel szerint nem javított volna a tanulmányi átlagán. Másnap a kézműves foglalkozáson először a környezetbarát holmikról beszélgettünk, majd gyapjúból tűnemezeltünk és kis üveglencse-kulcstartót készítettünk karácsonyi ajándékként. Mindenkinek nagyon tetszett a bentalvós nap és a foglalkozás, mert családias volt a hangulat és irtó klassz programok voltak.” -Fehér Kitti Kira és Hajdú Kitti, Szentes 1. csoport

Az eseményről több képet is megtekinthet a Galériában: https://www.csanyialapitvany.hu/portfolio_page/adventi-elmenyek-szentesen/