Alba a világutazó

Február 28-án, szombaton a nyelvi teszt írása előtt Alba Valejo Picado spanyol önkéntes és világutazó tartott nekünk fényképes előadást angolul az eddigi kalandjairól.

Pár éve kezdte el az utazgatást és már a fél világot bejárta. Most a legemlékezetesebb élményeit mutatta be számunkra többek között New Yorkot, Palesztinát, Indiát és Kubát. Látott háborút, éhezést, karneválokat és szörnyű tüzeket is. Nagyon tanulságos történetet mesélt el egy férfiről, akit meglőttek a Gázai-övezetben és emiatt kómába esett két hónapig, de mikor fölépült ugyan úgy folytatta a tiltakozást az igazságtalanságért. Indiában megragadatta az emberek nyitottsága és kedvessége pedig nagyon szegény körülmények között élnek. A barátai legtöbben ő hozzá hasonlóan a világot járják különböző ösztöndíjak révén, az egyiket jövő héten fogja meglátogatni Szlovéniában. Szeptemberben pedig Ausztráliába fog ellátogatni. Nagyon megfogott bennünket az előadása, még szívesen hallgattuk volna a történeteit, élettapasztalatait.

Kispál Kitti és Szappanos Ádám Jászság 3. csoport