Állati szövetek tanulmányozása a Tudástárban

2020. január 18-án a csoportommal ellátogattunk a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán lévő Tudástárába, ahol a januári Természetbúvár Klub foglalkozásunk volt. Az óra témája a mikroszkóp és a mikroszkópos megfigyelések voltak.

Nagyon sok érdekes dolgot nézhettünk meg az itt töltött idő alatt, amelyeket le is tudtunk fotózni a telefonjainkkal és fényképezőgépekkel.

Ruhatetű feje, Lepke himpora, Madártoll, Halpikkely, Tengeri sün váztű, Hártyás szárny fedőszőrök

Rengeteg tudásra tettem szert. Sokféle állati szövetet tanulmányoztunk. A mikroszkópok használatát Juhász-Gőz Szilvi néni mutatta be nekünk, aki nagyon érdekessé tette az itt eltöltött időt. Sok új dolgot tanított nekünk. Ezután Bella egy sertés szíven bemutatta a szív részeit és elmondta, hogy mi a szív feladata, hogyan működik a nagy és a kis vérkör.

Mindezek után Szilvi néni végigvezetett minket a kiállításon. Itt nagyon sokféle madarat láthattunk, illetve lepkéket, pókokat és még sok egyéb élőlényt.

Nagyon tetszett ez a program. Remélem lesz máskor is ehhez hasonló alkalmunk. Szirovicza Zsanett, Szeged 2-es csoport

Köszönjük a Tudástár munkatársainak a rendhagyó óra élvezetésében nyújtott segítséget!