Az állatok a legjobb antidepresszánsok

Molnár Marcell egyetemi docens előadása a megyei könyvtárban Kaposváron

Molnár Marcell neve nem ismeretlen számunkra. Minden évben találkoztunk eddig vele a Kaposvári Egyetemen, a Kutatók éjszakáján. A szerdai bemutatója sem okozott csalódást a megyei könyvtárban. A téma az ember és az állatok közötti kapcsolat volt. Elgondolkodtató adatokat hallottunk arról, hogyan pusztította ki az emberiség az állatokat, és az együttélésünk nem volt mindig összhangban a természettel. Izgalmas kutatásról is beszámolt az előadó, a nyuszi terápiáról. Lóval, delfinnel, kutyával zajló terápiáról, (vagyis az ember lelki problémáinak megsegítése állatok segítségével) már hallottunk. A Kaposvári Egyetemen jelenleg kutatás folyik, osztályokba, csoportokba törpenyulakat vittek, velük játszhattak, foglalkozhattak a gyerekek terapeuták közreműködésével. Engem a legjobban az fogott meg, hogy egy háziállat korosztálytól függetlenül is nagyon pozitív hatással van az ember érzéseire, legyen az kutya, macska, tengerimalac vagy nyúl. Antal Dominik Kaposvár 2.