Az őszi szünetünk második napja

„A Jászság 3-as és 4-es csoport október 27-én újból együtt kezdte a reggelt. Kicsit fáradtan (hiszen előző nap túrázni voltunk), de kíváncsian vártuk a napot. Reggel Dr. Pető Katalin tartott egy előadást a kamaszkori élet problémáiról, „Tudd mit teszel!” címmel. Az előadáson a doktornő több témáról is beszélt, például az önkárosító deviáns magatartás formákról, hogyan válunk felnőtté, miken kell átesnünk, hogy azzá váljunk, vagy hogy hogyan figyeljünk egymásra és társainkra. Ez többünket mélyen megérintett és segítséget is ajánlott nekünk, ha arra van szükségünk. Tízórai után, a csoporttal egy továbbtanulási foglalkozáson vettünk részt. 8. osztályosok vagyunk, így aktuális a középiskola és a pályaválasztás, így fontos tudni, hogy milyen lehetőségeink vannak, ezért az Egri Eszterházy Károly Egyetem szociálpedagógus szak tanára, Becsei Lilla önkéntesünk, és tanítványa, Csurgó Petra jött el hozzánk. Nagyon örültek, hogy időben elkezdhetik ezt a pályaorientációs fejlesztést, mert úgy gondolják, hogy minél korábban érdemes ezzel foglalkozni, hogy majd a hozzánk legközelebb álló pályára léphessünk. Köszönjük nekik, hogy ennyi mindenben segítettek nekünk!” Pege Gyula, Jászság 3-as csoport

„Jó volt ez a foglalkozás, mert letisztáztuk a középszintű és a felsőszintű oktatás fogalmát, és a felsőoktatáson belüli ágazatokat. Így már én is jobban tudok dönteni majd.” Horváth Ferenc, Jászság 3-as csoport

„Örültem, hogy egy egyetemista szemével is meg tudtuk nézni, hogy hova érdemes elmenni tanulni és tanácsokat is kaptunk tőle, hogyan döntsünk.” Pintér Nóra Jászság 3.

„Az tetszett, hogy csoportmunkában dolgoztunk. Volt egy tucatnyi játék, amik közül egyet kellett választani, ami közel áll hozzánk és ahhoz kapcsolódó foglalkozásokat kellett összegyűjtenünk. Mi egy lego játékot választottunk, rengeteg foglalkozás eszünkbe jutott, mint pl.: programozó, építész, jétékkészítő, stb. Nagyon érdekes és hasznos foglalkozás volt! Köszönjük!” Sebestyén Tamás, Jászság 3-as csoport