Családi Nap

A Pécs 1 csoport kicsinyei és családjaik, immár rutinos csányisként, második családi napjukat töltötték Bikalon a Reneszánsz Élménybirtokon október 22-én.

Szerencsére az idő is nekünk kedvezett, a szikrázó napsütésben megelevenedett előttünk a középkori történelem, aminek egy kis időre mi is részesei lehettünk. A hangulatos kis utcák, a jellegzetes középkori házakkal, az eldugott kis műhelyekkel, a különböző helyszínekkel ideálisnak bizonyult arra, hogy mindenki megtalálhassa az érdeklődésének megfelelő programot, foglalkozást. Tökéletes hely volt az önfeledt kikapcsolódásra!

Így láttuk mi….

„Idén a családi napot a bikali Reneszánsz Élménybirtokon tartottuk meg. Személy szerint én, nagy érdeklődéssel vártam, hisz nem jártam még ott! A dolgos mindennapokból, jó volt kicsit vissza utazni az időben egészen a középkorig – no és persze találkozni ismét a többi szülővel, feleleveníteni a tavalyi élményeket és újakat szerezni! A gyerekek élvezték a rengeteg programot és hogy együtt lehetnek, ahogy mi is. Mátyás Királyról hallhattunk, láthattunk egy történetet, kicsit viccesen. A birtok területén tarot kártya vadászatba kezdtünk, kisebb-nagyobb sikerrel. Hangulatos étteremben ebédeltünk, majd folytattuk a középkori falu felfedezését, íjászkodás, mézeskalács díszítés, hintóval a birtok területén szuper volt végigmenni! Végül kicsit fáradtan, de egy élménnyel gazdagonn indultunk haza! Köszönjük ezt a napot az Alapítványnak!” Bogdán Ildikó, szülő Pécs 1.

„Ezen anapsütéses szép napon a szülőkkel és társaimmal Bikalra látogattunk el az Élménybirtokra a családi napunk alkalmából. Megnéztük az óvárost és a falut is, a várból megcsodáltuk a kilátás, meglátogattuk a műhelyeket: szabó, fafaragó, mézeskalács készítő stb. Suzemügyre vettük a kínzóeszközöket: kaloda, deres, nyújtó, guillotine. Fabatkákért (mert itt ez a fizető eszköz) íjászkodhattunk, a Labirintus játékban tarot kártyákat kerestünk-ajándék tárgyért.” Bálint Gergely, Gergely Zoltán, Papp László, Tomity Benjámin Pécs 1.

„Kitűnő program volt számunkra a mézeskalács díszítés. Csodás volt látni, ahogy a kisebbek is nagyon kreatívak voltak.” Polgár Antónia Pécs 1.