Élmények és alkotás Szentesen

2022. november 11.-én a fejlesztő foglalkozásokat követően maradtunk a Közösségi Házban, hogy együtt töltse az estét és az éjszakát, majd a szombati napot a Szentes 2-es csoport. Lányok vállalták a vacsora elkészítését, amit közösen döntöttünk el, hogy Pizza legyen. A fiúk egy része Kahoot vetélkedővel készült a 2022-23-as tanév projektjének megfelelően, ami az Egészség és környezet jegyében zajlik. Így a vetélkedőre is ennek megfelelően állítottuk össze a kérdéseket. Izgalommal várták a társaink, hogy milyen kérdések lesznek. Témánk a környezettudatosság volt.  A vetélkedő, majd a vacsora után közös filmnézéssel zártuk a péntek estét. Szombat reggel Márti néni mentori órát tartott, átbeszéltük a jelenlegi tanulmányi eredményeinket és akinek javítani kell, ígérte, hogy igyekezni fog. Néhány társunknak fizikából segítségre van szüksége, így Márti néni egyetemisták segítségét szervezi. A szombati napot Beke Mária művészetpedagógussal folytattuk, aki kézügyességet igénylő feladatot hozott számunkra, de először a népi hagyományokról mesélt Márton naphoz kapcsolódva. Az együtt töltött este közelebb hozott bennünket egymáshoz, várjuk a következőt! Mácsai Zalán, Nagy Balázs Szentes 2-es csoport.

A november 12-i kézművesség egyaránt kapcsolódott a Márton nap hagyományaihoz, valamint a karácsonyi ünnepre hangolódáshoz.

Szent Márton személyének és életállomásainak felidézésével kezdtünk, megbeszéltük azokat az emberi erényeit, mely alapján őt szentként tisztelik és a mai ember számára is példaként szolgál.

A kézművesség témája lámpás készítése volt, amit fekete fotó kartonra síkban, oldalait kiterítve szerkesztéssel rajzoltunk meg. A feladat egy város hangulatának a megteremtése volt, oly módon, hogy a térben felhajtott oldallapok házakat, várat, templomot formázzanak. A falakra ablakok, ajtók kerültek, először felrajzolással, majd szikével való kivágással szabadkézzel ill. vonalzó segítségével. A kivágott ablakokba belülről színes, vékony transzparens papír applikáció került. Legvégül a lámpás négy oldalának térbeli összeragasztása történt, középen mécsestartó kialakítással majd a besötétített helységben a lámpások mécsessel való átvilágítása már a karácsonyt idézte a változatos színben világító esti ablakokon átvilágító színes fényekkel. A feladat nagy oda figyelést és kézügyességet igényelt. Ismét látványos produktummal zártuk a kézműves napunkat. Beke Mária művészetpedagógus, Őzéné Törőcsik Márta Szentes 2-es csoport mentora

Több pillanatképért látogasson el a Galériánkba.