Érdekképviseleti Fórum Nagybajomban

„2023. november 29-én megtartottuk az őszi Érdekképviseleti Fórum ülését a Nagybajomi Közösségi Házban. Mindhárom csoportból képviselték a szülők a szülői közösséget. Fő témánk volt a Mohácson tartott őszi éves Érdekképviseleti Fórumon elhangzottak. Ezek közül a Csányi Alapítvány Együttélési Szabályzat és Házirendjének megújításáról és a Támogatási és Ösztöndíj Szabályzat új elemeiről volt szó. A fiataloknál, főként a középiskolás korúaknál tapasztalható motivációs nehézségek és esetleges megoldási lehetőségekről szóltak hozzá a szülők. A motivációs problémák nagyban befolyásolhatják a fiatalok későbbi életét, mint például a pályaválasztás. Ezért ennek a nehézségnek a megoldáskeresése fontos a családok életében. A közelgő felvételi eljárásról és az egyetemi szakok különböző pontozási rendszeréről is véleményünket osztottuk meg.
Az elhangzott témákat és tudnivalókat a szülői értekezleteken a csoportok szüleivel átbeszéljük.” Kuckó Szabolcs, szülő