Gaudeamus igitur…..

Április 30-án ballagási daloktól volt hangos Pécs városa, a P1 csoport 8 érettségizője is együtt énekelte társaival, a minden évben ilyenkor „megelevenedett” sorokat. Virágcsokrok erdeje, rokonok garmada, nagy ölelések, bíztató szavak hallatszottak minden felöl… melyek előre vetítették az elkövetkező másfél hónapot.

Sokat hallottam tőlük, hogy mennyire szeretnék, ha már véget érne a gimnáziumi lét és megkezdődne a nagybetűs EGYETEMI ÉLET! Azonban ahogy közeledett az érettségi nem mindenki tudta leplezni, hogy mégis csak izgul és fontos neki, hogy jól sikerüljön ez a megmérettetés a felnőttkor küszöbén.

Ugyan csak 2 éve vagyok a csoport mentora-akkor kaptam meg ezt a fél tucat kicsi „indiánt”, de ez alatt a rövid idő alatt is nagyon a szívemhez nőttek. Nem volt egyszerű az összecsiszolódás, sok vegyes pillanatot megéltünk együtt, most mégis olyan mintha a „gyerekeimet” veszíteném el egy kicsit….felnőtté válnak….

Két társuk, akikre az elkövetkező 2 évben várnak ugyanezek a megpróbáltatások, drukkolnak társaiknak a jó eredményekért és a majdani sikeres felvételiért! Forza P1!

Borsy Luca mentor Pécs 1