Gödöllői kirándulás

November 2-án reggel a három jászsági csoporttal és mentorainkkal indultunk útnak Gödöllőre és Veresegyházra kirándulni.

Nagyon izgalmasnak ígérkezett az út, hiszen a „csányisak” nagy többsége itt volt a Jászságból és még egy ráadás vendégünk is volt, Elisa Olaszországból, aki nálunk önkénteskedik. Először a Gödöllői Királyi Kastélyba látogattunk el, ahol bejártunk több mint harminc szobát. Megtudtuk, hogy a Grassalkovich család hogyan bővítgette kastélyát, és hogyan szépült a kert, de nagyon tetszett az egyedülálló barokk színház terem is. Természetesen nem csodálkoztunk azon sem, hogy ez a gyönyörű hely Erzsébet királyné egyik kedvenc helye volt. A kastélylátogatás után a gödöllői Szélkakas Étteremben fogyasztottuk el finom ebédünket.

Délután a veresegyházi Medve Parkba látogattunk el, ahol a csoportvezető bemutatta a medvék és a farkasok életét. Hogyan viselkednek, mivel táplálkoznak, milyen hierarchia szerint élnek. Az Élményportán pedig a kecskétől a malacig minden féle állatot simogattunk.

A kiránduláson szinte mindenki beszélgetett Elisával, felváltva fordítgattuk a hallott információkat. A kicsik elkezdték magyarul is tanítani, sok vidám pillanatot szereztek ezzel egymásnak. A nap végére mindenki fáradtan, de élményekkel teli tért haza! Köszönjük ezt a remek kirándulást!

Bolyós Roland Márk és Versényi Virág Jászság 1.