Helyi történelmi projektnapok- Pécs 1. Pécs 3. csoportok

„A helyi történelmi projektnapokon a Pécs 1. és Pécs 3. csoportok vettek részt. Orfűn tölthettünk egy napot, amely során a Malom túrán vehettünk részt , ahol megismerhettük, hogy különböző malmoknak mi a funkciója. Megnézhettünk, illetve ki is próbálhattuk a papír merítést. Nagyon érdekes dolgokat mondtak el nekünk, amellyel gazdagodtak az ismereteink. Programjaink második napján a siklósi várba látogathattunk el, ahol egy nagyszerű tárlatvezetésen vehettünk részt, amely során visszacsöppentünk a múltba. A várlátogatás után egy igen különleges programunk volt. Szappant készíthettünk különböző gyógynövényekből. Számomra hatalmas élmény volt, hiszen előtte sosem csináltam ilyet, és a többiek sem. Harmadik napon a gyönyörű városunkban maradtunk. Mivel Pécs a kultúra városa, így a Zsolnay Negyed sem maradhatott ki a programok közül . Elsőként a Planetáriumba ültünk be egy előadásra, melynek címe: „Helyünk a világegyetemben”. Nagyon érdekes dolgokat hallottunk, illetve láttunk: gyönyörű csillagképeket és jelentésüket is. Megnézhettük, hogy milyen csillagos lenne az ég, ha nem lenne fényszennyezés , lélegzetelállító volt. Azután egy még érdekesebb fizikai előadásra ültünk be, ahol az elektrosztatikus kísérleteket láttunk, és párat ki is próbálhattunk. Szerintem mindenki számára hasznosak és érdekesek voltak ezek a projektnapok, nagyon élvezte mindenki.” Majoros Ivett, Pécs 3-as csoport

A projektnapok életképei a Galériában megtekinthetők.