Az NB3 csoport helyi tábora

Táborunk első hetében az úszás alapjait sajátították el a gyerekek, a második hét az Életút nap előkészültének jegyében zajlik. Délelőttönként Attila bácsi vezetésével színdarabot próbálnak, délután pedig önkénteseink segítségével elkészítik közösségi házunk bemutatóját.

Első nap: Az úszótábor és a sarlóspusztai tábor után a közösségi házban jöttünk össze, az előttünk álló hetet itt fogjuk tölteni. Délelőtt Attila bácsival hangolódtunk rá a színdarabra, amit gyakorolni fogunk. Szerencsére már mindenki tudja fejből a szövegét, így holnap már a színpadi mozgást is gyakorolhatjuk. Az ebéd után Tündi néni segítségével elkészítettük három nagyobb település címerét. Persze a játék sem maradt el. Holnap pedig folytatjuk a bemutató készítését. Nagyon jól éreztük magunkat!

Bóni Richárd, Lóth Milán, Csontos Mihály

Második nap: A mai nap nagyon izgalmas volt, mivel amit az Életút napon előadunk annak már a színpadi mozgását is gyakorolhattuk. Szerintünk mindenki élvezte ezt, főleg, hogy a Sasa is itt volt velünk. A próba után finom ebédet kaptunk. Majd pohárdíszeket készítettünk Tündi nénivel, hogy meg tudjuk később különböztetni a poharainkat. Csoport egyik fele elment megnézni a 10. Youth Football Festival kézilabda bajnokságát, ahol ukrán és holland lányok játszottak egymás ellen. Mi pedig kézműves foglalkozáson vehettünk részt, gurigákból bábukat készítettünk. Amikor visszaértek a fiúk a közösségi házba, együtt raktunk rendet magunk után.

Gál Dorina, Lovász Laura, Balogh Nóra

Harmadik nap: Ma az összeállítottuk a színdarabunkat az Életút napra. A próba vidáman telt. Többször is tartottunk szünetet. Közben Tündi néni és Jucus készítette nekünk a pizzát a konyhában, aminek már az illata is nagyon jó volt. A próba után ebédeltünk és fociztunk. Délután a csapat két részre oszlott, Patrik bácsival focit és kézilabdát néztünk a sportcentrumban, a többiek pedig gyöngyöt fűztek és karkötőt fontak. A nap végén segítettünk elpakolni.

Pálfi Gábor, Bertalan Zsolt, Bánfi Dávid

Negyedik nap: Ma reggel korábban indultunk, hogy megnézzük a böhönyei fiúk kézilabda meccsét, amin sajnos kikaptak. Ezután átmentünk a közösségi házba, hogy elpróbáljuk a színdarabot. Nagyon élvezzük a próbákat, már csak néhány dolgon kell finomítanunk. A szünetekben a lányok is beálltak közénk focizni, a többiek pedig számítógépeztek. Az ebéd finom meggyleves és szendvics volt. Aztán a szünetben megint játszhattunk, majd karkötőt készítettünk és kézilabda meccset néztünk. A délután végén pedig elindultunk haza. Sajnos holnap már az utolsó napunk következik a helyi táborban.

Gelencsér Márton, Károlyi Dániel, Győző Zalán

Utolsó nap: Fél 10-kor gyülekeztünk a közösségi házban. Miután megjött Attila bácsi, elpróbáltuk a darabot, ami már nagyon jól ment. Aztán közösen átsétáltunk a sportcsarnokba, ahol kézilabda meccset néztünk. Sikerült kiszurkolnunk a mátészalkai lányok győzelmét holland ellenfelükkel szemben. Mire vége lett a meccsnek már finom rétes illat fogadott minket a házban, ettünk mákos-almás, darás – meggyes és túrós rétest. Ebéd után közösen kitakarítottunk és megbeszéltük a nyár hátralevő részét. Délután még sétáltunk egyet és finom fagyit ettünk. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a héten! Köszönjük Tündi néninek, Jucusnak és Patrik bácsinak, hogy egész héten oly sok mindent tettek értünk!

Pap Virág, Orsós Éva, Horváth Katalin