Ismét Busójárás Mohácson

Egy napsütéses téli napon (február 06.) a pécsi csoportok legkisebbjei Mohácsra látogattak, hogy elűzzék a telet.

Mindannyian izgatottan várták ezt a hétvégét. Velünk tartott Bianca Brazil önkéntesünk, aki ismerősként üdvözölte a mohácsiakat. A mohácsi csoportok és mentoraik megvendégeltek minket, majd ellátogattunk a Busóudvarba, ahol a busó jelmezek, maszkok kiállítását néztük meg, mindenkinek nagyon tetszett a Busójárással kapcsolatos rajz kiállítás is, az egyik helyiségben még a busó maszk faragásának fortélyait is ki lehetett próbálni, a busó múzeumot, ahol bemutatták hogyan is zajlik ez az ünnepség Mohácson. Sétáltunk a busók között, a nap végén a Városháza erkélyéről tekintettük meg a színes forgatagot!

Köszönjük a mohácsiaknak a vendéglátást, még biztos visszatérünk!

Így láttuk mi….

Egy csodás napot tölthettünk Mohácson. Megtudtunk sok mindent a busójárásról. Meséltek nekünk a hagyományokról és elmondták a busójárással kapcsolatos legendát is. Megnéztük a múzeumot, a városházát és a kiállítást. Persze egy kis vásárlás is belefért a nagy mókába. Mindenkinek nagyon tetszett, reméljük mehetünk jövőre is!

Polgár Antónia Pécs 1.

Most ismertem meg személyesen is a csoportot, akik valamennyien érdeklődő, okos gyerekek, s közülük senkinek nem kell a szomszédba menni ha huncutságról van szó. A mohácsi mentorok sokszínű érdekes programot szerveztek, s kísértek is bennünket a teás– kekszes fogadás után. A ragyogó napsütésben pilledten utaztunk haza.

Kovács Zsuzsa önkéntes