Kamarazenekari próba a középkori dallamok jegyében

A gyerekek és mi is nagy izgalommal vártuk a mai próbát, ahol az Életút Napra való felkészülést kezdtük el (január 26.). Ebben az évben középkori dallamokat és táncokat dolgozunk fel a Carmina Burana-ból. A mai alkalommal, új taggal bővült a csapatunk, Hargitai Eszter személyében, aki a fuvolisták felkészítésében segített. Nagy örömünkre szolgált, hogy a cselló mellett még egy vonós hangszer hangja is felcsendült-a hegedűé, amelyet Mayer Juli szólaltatott meg, aki emellett a vonós szekció vezetését is vállalta. Adriána a kották elkészítését és az összpróba levezénylését, Koncsik Tibi pedig a klarinét és trombita szólamok betanítását végezte. A több oktávban megszólaló középkori dallamok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a Kamarazenekar minden tagja megcsillogtassa a hangszeres tudását.  A hangszerek mellet az énekhang is fontos szerephez jut műsorunkban. Fellépésünket ebben az évben az színesíti, hogy a kamarazenekari fejlesztő tanárok együtt fognak zenélni a gyerekekkel.

A gyerekek odaadó munkájának hála eredményes napot zártunk, a próba jó hangulatban telt el. Alig várjuk a következő találkozást. Hargitai Eszter, Kalafszky Adriána, Mayer Juli, Koncsik Tibor a Kamarazenekar fejlesztőtanárai