Közlekedj biztonságosan!- előadások a Pécsi Közösségi Házban

A „Vigyázz, kész, vezess!” pályázat keretében eredményesen szereplő Pécs 3. csoportos pályázók január 15-én megtartották csoporttársaik részére a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos prezentációikat.

Az előadásokról szóló fénykép dokumentáció a Galériában tekinthető meg.

Így láttuk mi….

A mai napon a Pécsi Közösségi Házban előadhattuk két csoporttársammal, Ivettel és Balázzsal a kisebb csoportoknak a vezetős pályázatra készült előadásainkat, melyek az elektromos autókról, a biztonságos közlekedésről és alapszabályokról szóltak. A kicsik és a nagyok is egyaránt figyelmesen hallgattak végig mindannyiunkat és reméljük tudással gazdagodva, odafigyelve mentek haza és a későbbiekben is hasznosítani fogják a mai napon megszerzett tudást.” Veréb Zsanett, Pécs 3-as csoport

„Az alapítvány „Vigyázz, Kész,  Vezess!” című pályázata egyik nyerteseként a mai napon előadtam a Pécsi Közösségi Házban a kisebbeknek egy prezentációt, melynek témája a biztonságos közlekedés volt. Az előadásomban igyekeztem olyan témákat érinteni, amelyek a fiatalabbakat is érintik a közlekedést és a KRESZ-t illetően. A gyalogosokra és kerékpárral közlekedőkre vonatkozó törvényeket próbáltam „lefordítani” a tinédzserek nyelvére, illetve olyan balesetmegelőzési tanácsokkal láttam el őket, melyek főként ezt a korosztályt érintik. Úgy gondolom hasznosnak bizonyult ez a prezentációm, láttam rajtuk, hogy elgondolkodtató volt számukra. Remélem segítettem nekik egy esetleges baleset megelőzésében, és örülök , hogy motiválhattam őket a biztonságos közlekedésre a mindennapokban.” Majoros Ivett, Pécs 3-as csoport

Jómagam a közlekedés modernizációjáról tartottam beszámolót, amin belül az elektromos autózás előnyeibe, hátrányaiba vezettem be a közönséget, szót ejtettem néhány tévhitről, ami a témával kapcsolatos és a működésük néhány alapelvét is leegyszerűsítettem az egyszerűbb érthetőség kedvéért. Az előadás mellett beszámoltam a jogosítványszerzés menetéről és a pályázat benyújtási módjáról. Ezúton szeretném megköszönni a Csányi Alapítványnak, hogy ismételten jelentős összegben támogattak egy mérvadó támpillért az életemben, a lassan egy éve szerzett jogosítvánnyal pedig aktívan élek és tapasztalatokat gyűjtök a további biztonságos utazás érdekében.” Wensofszky Balázs, Pécs 3-as csoport