Kutatók éjszakája Pécsett

Immár 10. éve, hogy szeptember utolsó péntekének éjszakája a kutatás jegyében telik (szeptember 25.).

Az idei évben a Pécs 1 és Pécs 3 csoport is részt vett a Logiscool által meghirdetett programon. Láthattunk 3D nyomtatás, valamint Delta robot bemutatót. A nap fénypontja az volt, hogy megterveztük és kipróbáltuk saját számítógépes programunkat. Mindannyian nagy lelkesedéssel várjuk, hogy az Alapítványban is bekapcsolódhassunk az NI Lego programba. Kicsik és nagyon rengeteg élménnyel tértek haza.

Pécs 1 és Pécs 3 csoport

Így láttuk mi…

A 2015-ös Kutatók éjszakáján lehetőségünk nyílt betekinteni a Lakits villába, ahol a Logiscool tartott nekünk egy érdekes előadást, amelyen programozhattunk saját játékot. Robotot is irányíthattunk és szemügyre vehettük egy 3 dimenziós nyomtató működését. A program a Közösségi Házunkban folytatódott. Megbeszéltük a közeljövőben történő programjainkat, átvettük a Pick adományt, a tanulmányi szerződésünket, valamint a Zsolnay negyedben tartott családi napunkon készült alkotásainkat. Köszönet a színes és érdekes programért. Wensofszky Balázs Pécs 3 csoport

Szeptember 25-e délutánja a legszuperebb pénteki napom volt ebben az évben. Kedvenc rajzfilmem a Star Wars. Mindig érdekelt hogyan keltik életre a figurákat. A Logiscool-nál megtudtuk, hogyan történik mindez. Megtanították nekünk, milyen parancsot kell adni a számítógépen a „szereplőknek”, hogy mozogjanak (Pl.: R2-D2-nek). Vicces volt látni, ahogy azt csinálta, amit mi kitaláltunk. Mindenkinek nagyon tetszett ez a foglalkozás. Én már várom, hogy a Csányi Alapítvány fejlesztő óráin még többet megtudjak a programozásról!

Rozsnyói Richárd Pécs 1 csoport