Logikus szombat

Korán reggel indultunk Jászberényből és Nagybajomból, hogy 10 órára Budapestre az Alapítvány Központjába érhessünk a matematika – logika foglalkozásra. Második alkalommal találkoztunk Lajos bácsival „Medvével” és Jutka nénivel „Nyúl anyóval”. Pósa Lajos Széchenyi-, és Prima díjas matematikus, egyetemi matematika tanár már több alkalommal dolgozott az Alapítvány matematikát szerető fiataljaival. A mai napot a korábban elektronikusan kiosztott feladatlap átbeszélésével kezdtük, majd:

„sok játékos matematikai feladatot oldottunk meg” Horváth Ferenc, Jászság 3-as csoport

„egyszerű eszközöket használtunk, melyek segítették a gondolkodásunkat” Darabont Zalán, Jászság 3-as csoport

„olyan megoldásokkal találkoztam, amivel matematika órán még nem”. Szücs Márk, Jászság 3-as csoport

Így éreztük magunkat:

„Nagyon tetszettek a játékos foglalkozások, hogy a program jó hangulatban telt és sokat nevettünk. Lajos bácsi és Jutka néni mindenben partner volt, bármikor segítettek nekünk, amikor szükségünk volt rájuk.” Szalai Boglárka, Nagybajom 2-es csoport

„Nagyon örültem, hogy újra találkozhattunk Medvével és Nyúlanyóval! A foglalkozás pedig nagyszerű volt!” Vajda Milán, Nagybajom 2-es

Köszönjük az Alapítványnak, hogy lehetőséget biztosított erre a napra! Köszönjük Lajos bácsinak és Jutka néninek, hogy sok – sok új dolgot mutattak és fedeztettek fel velünk! Horváth Ferenc, Szücs Márk, Darabont Zalán, Szalai Boglárka, Vajda Milán, Cservenka Krisztián, Kuckó Ármin, Kislaki Zsombor