Nagybajomból Budapestre

A Nagybajom 1-es és 2-es csoport egész napos kiránduláson vett részt Budapesten október 29-én. A nap folyamán felfedezték a város legismertebb és legnépszerűbb nevezetességeit.

A budapesti kirándulás első állomása az Országház volt, ahol idegenvezetéssel megtekintettük az előcsarnokot, a kupola termet és a plenáris üléseknek helyt adó tanácstermet. A fiatalok láthatták a koronázási ékszereket és a parlament dekorációinak magyarázataival felfrissíthették tudásukat az ország történelméről. A parlamenti délelőtt után ebédelni indultunk, amelyet egy rövid belvárosi séta követett. Délután a Nemzeti Galéria kiállítótermeiben Monet, Gaugin, Szinyei Merse és Rippl Rónai remekműveit tekinthették meg a diákok. Az impresszionista és posztimpresszionista festmények között nagy élmény volt felfedezni egy-egy tankönyvből már ismert alkotás. A kiállítás után a várban tettünk sétát, ahol maradt idő megcsodálni a lenyűgöző budapesti panorámát. Nagy élmény volt a vidéki gyerekek számára kicsit kimozdulni a környezetükből, egy nap erejéig részesei lenni a főváros pezsgő életének és sok kultúrális élménnyel gazdagodni.