Össz-művészeti alkotó tábor

Első nap (augusztus 1.): Megkezdődött az össz-művészeti alkotó táborunk Pécsett. A délutánt egy ismerkedős drámajátékkal kezdtük a szabadban, amit Papp Zoltán drámatanár vezetett. A Közösségi Házban megbeszéltük a házirendet és Andi néni ismertette velünk a tábor programjait. A hét során több művészeti ágazat közül választhatunk, mint például: nemezelés, művészi fotográfia, tusrajz, akvarell, számítógépes grafika vagy természetfotózás. Az Alapítvány Kamarazenekarának tagjai pedig a Szentivánéji álmot dolgozzák fel. A szállás elfoglalását követően sétáltunk a városban és persze fagyiztunk is egy jót. Izgalmas hét elé nézünk, várjuk már nagyon.

Második nap (augusztus 2.): A mai nap megkezdődtek a műhelymunkák. Több helyszínen alkothattak a gyerekek kedvükre. A Kamarazenekar hangszeres-és énekpróbát tartott, a számítógépes grafika szekcióban megismerkedett a csoport a kezelőfelülettel, logót rajzolt és több feladaton keresztül gyakorolták ezt a technikát. A kis természetfotósok ma a Malomvölgyi tónál makro fotózást gyakoroltak és terméseket és rovarokat gyűjtettek. A nagyok hegyi legelőt és bükkös erdőt fotóztak. Az akvarell festészet iránt érdeklődők a szabadtéri (plein –air) festészetet gyakorolták a Szent István téren. A művészi fotózás alapjait és az ön-portré készítését is elsajátíthatták a fotóműhely tagjai. A tus-toll grafika szekcióban fekete- fehér munkák készültek, a nemezelők ma csodás fali képeket készítettek. Az esti túra sem maradhatott el, felsétáltunk a Tettyére.
Mozgalmas napot tudhatunk magunk mögött.

Harmadik nap (augusztus 3.): A mai nap is sok színes programot tartogatott. A Kamarazenekar ének-és hangszerpróbái a mai nap is tovább folytatódtak. A nemezelők ma gyönyörű táskákat alkottak. A tus, toll grafika műhelyben színes képeket készítettek a fiatalok. Az akvarell kisművészek csendéletet festettek. Művészi fotózáson a téma az ember elhelyezése a ritmusos felületen. Grafikán logókat terveztek az érdeklődők a nevekből, monogramot tervezhettek, pécsi tájképet rajzoltak és pólógrafikát terveztek. A természetfotó iránt érdeklődő kicsik 3D képeket és mikroszkópos képeket készítettek, a nagyok pedig erdei túra során készítettek csodaszép fotókat. Délután a csoport egyik fele a Cella Septicorába látogatott, a másik fele pedig a Csontváry Múzeum kiállítását tekintette meg valamint a Magányos cédrus alkotás nyomán saját életfájukat rajzolhatták meg a gyerekek.

Negyedik nap (augusztus 4.): A mai nap is sok izgalmas programot tartogatott. Ma vendégeink voltak My Paint Stúdió vezetői és munkatársai. Két csoportban mindannyian megalkottuk a Gémek a sasfészekben című festményünket instruktorok segítségével. Délután a műhelyek nagy lelkesedéssel készültek a záró estre, ahol bemutathattuk társainknak a héten készült alkotásokat.

Ötödik nap (augusztus 5.) : Eljött a búcsú napja. Fantasztikus élményekkel és alkotásokkal gazdagodva térhettünk haza. Élmény dús hetet tudhatunk magunk mögött.