Rendhagyó tanítás és egyetemi nyílt napok

„Sokat hallani arról, miért is hagyjuk ki az iskolába járást. A járványt senkinek sem kell bemutatni. Jelenleg korlátozott lehetőségeink vannak; nem találkozhatunk a barátainkkal, online kell tanulnunk és nem lehet az otthonunkat akármikor elhagyni. Az iskolában minden óra internetes felületen keresztül van megtartva. Egy gépen keresztül hallhatjuk, esetleg láthatjuk tanárainkat, diáktársainkat. Van, hogy nincs megtartva az óra, tehát magunknak kell készülni és az anyag egy részét feldolgozni. Az egyetemi nyílt napok is online voltak megtartva. Szerintem ez teljesen más; ugyanis egy egyetem falai között „hangulat van”. Mikor belépsz, a valóság többet árul el, mint egy felvétel. Úgy gondolom, egy nyílt nap lényege, hogy beszélgetni tudjunk a tanárokkal, megismerjük a szakot, s a kérdéseinkre válaszokat kapjunk. Azért is szeretnék „igazi” nyílt napra menni, hogy megtudjam, valóban érdekel-e az adott szak. Több helyre is el lehet menni, talán lesz, ami jobban megtetszik; ezáltal biztos lehetek a választásomban.

Szerencsére a Csányi Alapítvány nagyban támogat minket továbbtanulásunkban is. Lehetőséget ad személyes, kiscsoportos órákra, ahol felkészítenek bennünket az érettségire. Én a találkozások híve vagyok, s örülök, hogy az alapítvány keretein belül megoldhatók a kiscsoportos érettségi felkészítő órák, amivel a tanulás egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb.” Dömölki Attila, Pécs 3-as csoport