Sikeres pályázat

Tavaly év vége felé mentorom, Kovácsné Bodor Erika, egy országos pályázatra hívta fel a figyelmemet, amit az MVM Paks Atomerőmű Zrt hirdetett meg „Do It Yourself – Csináld magad!” címmel. A verseny fő célja az értékmegőrzés, a környezettudatosság és a potenciális hulladékok mennyiségének csökkentésére irányult, s erre fókuszálva kellett elkészíteni a pályamunkákat, régi vagy használt dolgokból, újat alkotni s így a hulladék növelés helyett új értékeket teremteni. Mivel részt vettem már egy hasonlóan környezettudatos pályázaton az Alapítvány berkein belül, ez adta az ötletet Erika néninek, hogy mi lenne, ha megpróbálnám. Így év végén én a “Hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak és gyermekjátékok” kategóriájában adtam le a pályamunkámat.

Meglepetésemre és hatalmas örömömre február elején kaptam egy személyre szóló meghívót a verseny díjátadó ünnepségére és a hírt, hogy a zsűri pályamunkámat 1. helyezéssel díjazta. Március 2-án volt az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség Pakson az Atomerőmű Irodaépületében. Nem csak a helyezés és a hatalmas nyeremény miatt volt megtiszteltetés részt venni az ünnepségen. A díjazottak és meghívott vendégeik egy fantasztikus rendezvény részesei lehettek az első pillanattól kezdve.

Mindenkit nagyon kedvesen fogadtak, majd megkezdődött a díjátadó, ahol az 1800 beérkezett pályamunka közül több mint 200 díjazásban részesült. 5 kategóriában osztottak ki helyezéseket, illetve rengeteg értékes különdíjat ítélt oda a neves zsűri az alkotóknak. A díjátadót követően kitűnő svédasztalos vendéglátással zárult a nap. Nagyon szépen köszönöm az Alapítványnak az utazáshoz nyújtott segítségét, illetve Erika néninek hogy felhívta a figyelmemet erre a lehetőségre. Szívből köszönök mindent! Szép Hanna, Mohács 1-es csoport