Szívvel-lélekkel

„A mai hideg napot valakik megváltoztatták bennem…

december 10-én, pénteken ellátogattunk néhány társammal és mentorainkkal a városunkban lévő Idősek otthonába, hogy meglepjük az ott élőket. Az Adventi napon és az előző művészeti foglalkozásokon készítettünk az időseknek karácsonyi dekorációkat: tűnemezelt fenyőfákat, gömböket, világító ajándékdobozt, textil koszorúkat. Fülöpné Paksi Katalin önkéntesünk is csatlakozott hozzánk, elhozta a helyi OTP fiók önkéntesei által alkotott kedves díszeket.  Amikor odaértünk, mind izgatottak voltunk, hiszen reméltük, hogy örülni fognak az ajándékainknak. Az ebédlőbe érve folyamatosan érkeztek az idősek és mi mikulás sapkában nagy mosollyal vártuk őket. . Nem csak mi az övéket, de minden bizonnyal ők is szebbé tették a mi karácsonyunkat. Ahogyan láttam nevetni őket és egy-kettőjük örömkönnyét, éreztem, hogy mennyire örülnek nekünk és milyen szívesen látnak minket. Ahogyan ők is, úgy közülünk is többen elérzékenyültünk.” Juhász-Aba Nikolett, Jászság 2-es csoport

„A nemezdíszeket a művészeti foglalkozáson készítettük társaimmal. A tűnemez technikát már több éve gyakoroljuk, de ilyet még nem készítettünk. Örültünk, hogy a díszeket idős embereknek fogjuk odaajándékozni, így hangolódtunk a karácsonyra. A díszek mindenki egyediségét tükrözik. Jó volt együtt dolgozni a kicsikkel. Az alkotásainknak nagyon örültek az otthonban.” Tamasi Tilda, Jászság 3-as csoport

Az Alapítvány Jászberényi Közösségi Háza jó viszonyt ápol a várossal és a helyi rendezvényeket koordináló Jászkerület Nonprofit Kft.-vel, több alkalommal volt már lehetőségünk közös együttműködésre. Legutóbb egy felkérés érkezett felénk, amelyben a mozi előtti parkban elhelyezett hat fenyőfa közül az egyik díszítésére kértek bennünket. A „Karácsony sétány” – intézmények és közösségek karácsonyfái a Fürdő utcai parkban elnevezésű program során minden évben lehetőséget kapnak a helyi szervezetek, intézmények, alapítványok, vállalkozók tevékenységük bemutatására. Az idei évben az egyik feldíszített karácsonyfa melletti táblán a Csányi Alapítvány neve olvasható, melyet nagy örömmel díszítettek fel a négy csoport gyermekei a saját készítésű – természetes alapanyagokból készült –  alkotásokkal.

„A festett fakorongokat „csányis” társaimmal közösen készítettük el az adventi napon, akrill festékkel vidám karácsonyi, hangulatú képeket festettünk. Kellemes és meghitt karácsonyi hangulatban telt a  kézműveskedés és mindenki gyönyörű munkákat készített, mindenki kihozta magából a legjobbat. A Jászság 4-es csoport tobozdíszeket készített masnival átkötve.  Majd ezekkel a díszekkel a városban lévő karácsonyfát díszítettül fel péntek délután. A csúcsdísz felrakása volt a legizgalmasabb, mert nem volt létránk. Így Kaptás Márkot Sós Máté felemelte, és felkerült a csányis kéz a fa tetejére!” Kis Evelin Éva, Jászság 3-as csoport

A képek a Galériában láthatók!