Szülők Akadémiája a Kaposváron

Szombaton, Február 20-án megrendezésre került a Szülők Akadémiája című program, amit a Kaposvár 2-es csoport szüleinek tartott meg az Alapítvány. Kezdetben nem tudtuk pontosan, hogy mit takar, de felkészülve, kíváncsiságga telel, bizalommal és „kész házi feladatokkal” érkeztünk a Közösségi Házba.

A téma nagyon is aktuális volt, hiszen a gyermekek és a szülők régebbi és jelenlegi félelmeiről beszélgettünk. Természetesen ahányan voltunk, annyi témában vettettük fel a problémáinkat. Mivel gyermekeink azonos korúak,  ezért nagyon sok közös dolgot fedeztünk fel. Próbáltuk saját ötleteinkkel segíteni egymást, hogyan is lehetne csemetéinknek megnyugtató választ adni abban hogy, miként kezeljük az iskolai konfliktusokból eredő nyugtalanságot, a kiskamaszkorral járó klikkesedést, közösségből való kirekesztést, vagy hogyan küzdjék le a dolgozatok, fellépések előtti stresszt, lámpalázat. De olyan hétköznapi dolgok is szóba kerültek, mint félelem pókoktól, méhektől, különböző rovaroktól.

De a mindezekre legjobban Szigeti Mónika pszichológustól kaptuk meg a választ, hogy mindezek a gyermekeink korával járó félelmek. Már tisztában vannak olyan fogalmakkal, mint az elmúlás   ami szorongást vált ki a gyermekekben, de ezen  problémák megoldására kívánunk törekedni a Szülők Akadémiája keretei között.

Nagyon szuper, érdekfeszítő és rendkívül tanulságos volt a beszélgetés, csak kevésnek bizonyult. Estig tudtunk volna még kérdéseket feltenni, és történeteket mesélni. Reméljük a jövőben még több ilyen lehetőségre nyílik alkalmunk. Köszönjük!

Antalné Szabó Szilvi, szülő

Ahogy én láttam…

Amíg anyáéknak tartott a Szülők Akadémiája (milyen érdekes, most kivételesen ők tanulnak?), addig mi, a csoport többi tagjával nekiálltunk a felkészülésnek az Életút Napra. Két produkciót tervezünk bemutatni, részt veszünk a dalversenyen és egy színdarabot is szeretnénk eljátszani. Ezen kívül szóba estett még  a Vagyok aki vagyok című pályázat, amin mindenki részt kíván venni. Megtudtuk  mentorunktól, hogy a Csányi Alapítvány Gyermekparlamentje hirdette meg a programot, amelynek keretében mindenki megmutatja önmagát.

Az elkövetkező időben sok és izgalmas feladat vár ránk, Jázmint a csoporttársunkat idézve „ehhez nagyon össze kell fognunk” izgatottan várjuk a folytatást.

Antal Dominik, Kaposvár 2