Szülők Akadémiája Szegeden

Minden amit a középiskolai felvételiről tudni kell. Február 25-én az Alapítvány tanulói és szüleik megismerkedtek a továbbtanulással kapcsolatos információkkal.

A szegedi 3-as csoport tagjait is hamarosan érinteni fogja a középiskolai felvételi és ennek apropójából a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Borboláné Tóth Terézia tartott egy előadást a gyerekeknek és a szüleiknek, hogy információt nyújtson a lehetőségekről és a küszöbön álló változásokról. Az előadás során szó esett a különböző iskolatípusokról, a felvételi eljárás menetéről és hogy melyik iskolatípus milyen továbbtanulási lehetőségeket biztosít.

Az elhangzott információk mellett számos olyan honlapot is ajánlott az előadó a gyerekek és szüleik figyelmébe, amik még bővebb információt nyújtanak a Csongrád megyében választható iskolákról. Azonban a legfontosabb dolog, amit Borboláné Tóth Terézia is kihangsúlyozott: a tanulás.

Martincsek Zoltán, mentor