Tanévindító találkozás

A szegedi 3-as csoport szeptember 10-én tartotta tanévindító szülői értekezletét és a Szülők Akadémiáját.

A szülőkkel megbeszéltük a tanév rendjét, az óraszám változásokat, az órarendet, a szeptemberi és októberi programokat, amik ismét sokszínű tanévkezdést ígér a gyerekeknek. Természetesen az idei tanévre tett vállalásokat is szerződésbe foglaltuk a gyerekekkel, különös hangsúlyt fektetve a tanév legfontosabb pontjára, ami a középiskolai felvételi lesz.

A szülői értekezlet után Oláh-Paulon László rendőr alezredes tartott gondolatébresztő beszélgetést a szülőkkel és a gyerekekkel a bűnmegelőzés témakörében. Sok olyan témát vetett fel az előadó, ami ezt a korosztályt különösen érintheti, legyen szó iskolai piszkálódásról, online zaklatásról, esti kimaradásról vagy sokkal komolyabb problémákról, mint a drog-, vagy alkoholfogyasztás. A legfontosabb mindazonáltal a szülő és a gyerekek közötti bizalom, mely minden probléma megelőzésének az alapja.