Úszótanfolyam az őszi szünetben

„Az őszi szünetben került megrendezésre az EFOP-1.5.3-16-2017-00019 „Humán szolgáltatások fejlesztése a jászberényi kistérségben” elnevezésű, úszásoktatással egybekötött, vízi foglalkozás a jászsági térség gyerekeinek. Az Alapítvány Jászság 1-es csoportjának gyermekei is részt vettek a foglalkozásokon. A délelőttöket az uszodában töltötték a gyerekek, ahol lehetőségük volt mind a négy úszásnem elsajátítására, gyakorlására.  Olyan ügyesek voltak, hogy napról napra hosszabb távot tudtak leúszni. Pihenésképpen örömmel labdáztak, ugráltak a medencében. A foglalkozások végén a termálvízben volt lehetőség egy kis lazításra, beszélgetésre.” Véghelyi Árpád úszásoktató

„Az őszi szünetben minden nap korán keltem, mert Jászberényben volt úszótanfolyam Árpi bácsival. Nagyon szeretek a vízben lenni, az egyik kedvencem a hátúszás, de egészen sokáig tudok most már lebegni is a vízen. A mellúszást és a gyorsúszást is sokat gyakoroltam, de arra vagyok a legbüszkébb, hogy a pillangóúszást is kipróbálhattam. Ez a legnehezebb úszás. Nagyon sokat kell még gyakorolnom, hogy igazán jól tudjam. Nagyon elfáradtam az úszásban, mégis nagyon vártam a következő napot, hogy megint mehessek úszni. Jó lenne, ha folytathatnánk még Árpi bácsival az úszást. A Közösségi Házban úszás után volt magyarórám, és a projekt feladatunkhoz is megkaptuk a kis üveget, amibe az esővizet kell gyűjteni, amit utána majd Terike nénivel megvizsgálunk.” Német Henrietta, Jászság 1-es csoport