Véradás a jászberényi Közösségi Házban

Az önkéntesség és mások segítése – kiemelten fontos a jászsági Közösségi Házban, ezért november 15-re véradást szerveztünk a délelőtti órákra. Izgatottan vártuk a véradó autót, hiszen ezen a helyszínen ez volt az első ilyen alkalom. A Vöröskereszt munkatársa elmondta, hogyan rendezzük be a termeket, mire van szükségük a lebonyolításra. Már az első órában kígyózó sor várakozott a folyosón és örömmel töltött el bennünket, hogy mennyi jószándékú ember él környezetünkben. Természetesen a mentorok is vérüket adták ezen a napon, illetve a gyerekek és szülők közül rész vettek páran. Emellett most is számíthattunk leglelkesebb önkéntesünkre – Fülöpné Paksi Katalinra – aki invitálta, bátorította az OTP munkatársait is a véradásra. Sikerként könyveltük el, hogy három óra alatt 30 fő adott vért nálunk. Ezért megbeszéltük, hogy a következő év elején ismét helyszínt biztosítunk a véradásnak. Hábenciusné Balla Andrea mentor

„A mai napon minden bátorságomat összeszedve elindultam életem első véradására. Nagyon izgatottan vártam ezt a napot, hiszen régóta nagy álmom, hogy véradó legyek. Sajnos ez még egy kis ideig csak álom marad, hiszen nem adhattam a nap folyamán vért. Számomra elképesztő volt és csodálatos, hogy mennyi segítőkész és segíteni akaró ember van a mi kis városunkban. Nagyon örültem a lehetőségnek és bármikor, mikor lesz alkalmam megpróbálom újra és újra.” Juhász-Aba Nikolett Jászság 2-es csoport