Vezetéstechnikai tréningen jártunk

Az Alapítvány Alumni szervezete által kiírt „Vezetéstechnikai tréning” pályázat keretén belül lehetőségünk volt a Groupama tanpályán egy tartalmas oktatáson részt venni. Először egy elméleti órán vettünk részt, ahol többek között a helyes ülésbeállításról, gumiabroncsokkal és fékekkel kapcsolatos tudnivalókról, és a járművek különböző időjárási viszonyokban történő viselkedéséről volt szó, amelyekről ábrákat és videókat is megnéztünk. Ezt követték a fékezési és kormányzási gyakorlati feladatok, amiket először száraz, majd nedves útviszonyok között végeztünk. A gyakorlat végét izgalmas rántópados feladatokkal zártuk nedves, műgyantás pályán. Sok tapasztalatot szereztünk a sebesség helyes megválasztásáról, valamint, hogy mennyire másképp viselkedik az autó száraz és nedves úton, főként ha vészfékezésről, akadály kikerülésről, megpördülő autó feletti kontroll újra visszaszerzéséről van szó.

Horváth Anna Jászberény 1-es csoport, Lassu Levente Kaposvár 1-es csoport