„Vigyázz, kész, vezess!”

Május 19-én a „Vigyázz, kész, vezess!” pályázat kereteiben előadást tartottam a Pécsi Közösségi Házban. Az előadás az elektromos és hibrid autókról szólt. Napjainkban nagyon fontosak az olyan kulcsszavak ismeretei, mint a technológia, innováció és környezetvédelem. Például a különböző nyelvvizsga és érettségi témakörökben is megjelenhetnek, ugyanakkor kevesen tudjuk fülön csípni őket a mindennapjainkban. Éppen ezért választottam előadásom témájául a zöld autók kérdéskörét és koncentráltam egy olyan cégre, ami minden egyes évben kiadott kutatásokkal mutatja be innovatív ötleteit és meghatározó jelenlétének fontosságát a környezetvédelmi törekvésekben. Nem csupán megkülönböztettük a hibrid és tisztán elektromos autókat, megbeszéltük előnyeiket, hátrányaikat, hanem feltártuk a mai magyar közlekedő társadalom kihívásait és lehetőségeit. Az előadást a tanulók által feltett kérdések megválaszolásával zártuk. Nagyon szépen köszönöm a Csányi Alapítványnak a támogatást a jogosítványom megszerzésében!
Roubál Nikolett, Pécs 2-es csoport