Idegen nyelvek, tallérgyűjtő jutalomút

Idegen nyelvek, tallérgyűjtő jutalomút

„Alapítványunk kiemelt hangsúlyt fektet az idegen nyelvek oktatására, ezért évek óta hagyománnyá vált, hogy támogatott diákjai számára minden tanévben megszervezi idegen nyelvi versenyét, amely öt írásbeli fordulóból és két szóbeli fordulóból áll. Az idei versenyen 187 fő csányis tanuló indult. A legjobb eredményt elért diákok nyáron külföldi nyelvi táborokban (Angliában, Németországban és Horvátországban) bővíthetik tudásukat (74 fő). Ezen felül a nyelvi versenyeinken Hargita és Kovászna megyei támogatott diákok is részt vehettek, melynek eredményeképpen idén 7 erdélyi diák is csatlakozhat a nyelvi táborainkhoz.

A nyelvi verseny mellett a német és angol nyelv gyakorlása céljából tallérgyűjtő versenyt is szervezünk, amely ugyancsak öt írásbeli megmérettetésből áll. Idén a 102 versenyzőből a legjobb eredményt elérő 30 fő egy egynapos jutalomkiránduláson vehetett részt Budapesten. Az egyetemista diákjainknak köszönettel tartozunk a nyelvi versenyek szervezésében és lebonyolításában végzett munkájukért.” Szabóné André Piroska, szakmai referens

„2022. június 11.-én a 2021/22-es tanév Tallérgyűjtő versenyzáró napján tölthettünk el egy csodálatos napot Budapesten. Angol és német nyelven versenyeztünk, hónapról-hónapra oldottuk meg a feladott feladatokat, így a legjobbak közé kerülve 4-en vehettünk részt Szentesről a kiránduláson. Budapestre érve a Millenáris parkban már várt bennünket Piroska néni és a kis-mentorok, akik végig velünk voltak. Az Életút Nap után újra találkozhattunk Csányis társainkkal. A nap fő programja az Álmok Álmodói kiállítás volt. Hatalmas épületbe lépve részesei lehettünk egy interaktív kiállításnak, mely rengeteg érdekességet rejtett.  A világ tudományainak fejlődésében számos magyar tudós és feltaláló mindegy 600-an vettek részt. Benczúr Anna kis-mentor feladatokkal készült nekünk. Ezt követően kisorsoltuk a csapatokat, a kiállításhoz kapcsolódó 5 kérdést kaptunk, melyet közösen oldottunk meg. Ebédet követően villamossal mentünk a Margit-szigetre, ahol bringóhintóztunk egy kis-mentorral, sétáltunk és fagyiztunk, ami nagyon jól esett a nagy melegben. Elmondhatjuk, hogy tartalmas nap volt, jól elfáradtunk, de ismét újabb barátokat szereztünk, újabb Csányis társakkal ismerkedtünk és ez jó érzéssel töltött el bennünket! Köszönjük, hogy részt vehettünk!” Horvát Krisztina és Nagy Balázs hatodik osztályos tanulók, Szentes 2-es csoport.