Idegen nyelvi projekthét Mohácson

Idegen nyelvi projekthét Mohácson

A szombati megnyitó és a városismereti quiz után vasárnap (08.09.) fejest ugrottunk az angol és német nyelv világába. A délelőtti nyelvórákon a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a gyakorlatorientált nyelvi képzésre, így a gyerekek saját tapasztalataikon keresztül sajátíthatták el a sikeres nyelvvizsgához szükséges ismereteket.

Az ebéd utáni ping-pongozással, strandröplabdával és csocsózással töltött aktív pihenést a gazdagító programok követték; voltak, akik kenuinkkal a gólyák nyomába eredtek Béda-Karapancsán, meseszép lovak hátán végeztek gyakorlatokat, megismerték Mohács és az itt találkozó népek történetét és ellátogattak a kihagyhatatlan Busóudvarba is, vagy éppen Magyarország egyik legrégebb óta működő vízimalmát nézték meg, ahol sokat meséltek a malom történetéről, az őrlés menetéről, a bátrabbak pedig a taposómalmot is kipróbálhatták, ahol a kerék emberi erővel volt hajtva. Az általuk megőrölt búzát-lisztet elrakhatták, de úgy tűnik, ebből még nem lesz kenyér….:)

Az esték sem teltek unalmasan, a kis-mentorok szolgáltatták a színes programokat: vasárnap este angol és német nyelvű mozit rendeztek be a gyerekeknek. Hétfőn, kedden és szerdán pedig a csoportok egymás ellen versenyezhettek idegen nyelvi és ügyességi játékok keretében.

A tábor végére mindenki sok élménnyel és nyelvi tudással gazdagodott. Köszönjük az Alapítványnak, hogy a rendkívüli helyzet ellenére is kaptunk egy szeletet Angliából és Németországból!

A projekthét további életképei a Galériában megtekinthetők!