Idegen nyelvi projektnap- Pécs

Szép idő köszöntött az idei tanévet lezáró nyelvi projektnapra (június 01.), melyen a résztvevők megismerkedtek a pécsi belváros nevezetességeivel a délelőtt folyamán. Az angol és német nyelvű feladatsorokat és egy térképet kézbe kapva kellett a 3-4 fős csapatoknak végigjárniuk a város utcáit. A napot, szokás szerint, az alapítvány helyi központjában indítottuk, ahol csoportokba osztottuk a gyerekeket, ezt követően pár perces késleltetéssel útnak indítottuk a csapatokat, a gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a vetélkedőbe és pillanatok alatt eltűntek a zegzugos utcákban. A leggyorsabb, a legkorábban induló csapatoknak is több mint két óra kellett a feladatsor teljesítéséhez, mely helyenként megoldhatatlan feladat elé állította a versenyzőket furfangos kérdéseivel. Így nem csoda, hogy nagy szórás alakult ki az eredmények között, a legjobban teljesítők, majd kétszer annyi pontot szereztek, mint a rangsor hátsó helyén végzők, de mindenki nyertesnek érezhette magát, hiszen csupa mosolygós gyerek fogyasztotta a finom ebédet a nap zárásaként. A versenyt kimagasló eredménnyel a Biscuits with gravy csapat nyerte a Nyerhetetleneket megelőzve. Pécsi nyelvi fejlesztő tanárok