Idegennyelvi versenyzőink szóbelije Szentesen

Márciusban sok tanulás várt a nyolcadik osztályos szentesi gyerekekre az Alapítvány idegennyelvi foglalkozásain. Miután mindenki sikeresen teljesítette az angol vagy német nyelvi versenysorozat írásbeli online fordulóit, a megmérettetés lezárásaként a tavaszi félévben is szóban kellett számot adniuk tudásukról. A foglalkozásokon különböző témákat dolgoztak ki fejlesztőink segítségével, képleírást gyakoroltak, szituációs beszélgetéseket végeztek. A tavaszi szünet előtt aztán elérkeztek az izgalommal várt napok, s kiderült, ki mennyire mélyült el az idegennyelvek területein. Közösségi házunkban 4 fő német, 22 fő angol nyelven tanul, s a bizottság általában magas pontszámokkal értékelte teljesítményüket. Kiemelkedően szép teljesítményt nyújtott Horváth Vanda és Gila Balázs az 1., valamint Horvat Kristina és Nagy Balázs a 2. csoportból, akiket maximális pontszámmal értékelt a bizottság. Aki szép eredményt ért el, nyugodtan várhatja a nyári külföldi idegennyelvi tábort, akinek van még mit fejleszteni tudásán, annak pedig az anyanyelvi környezet bizonyára nagy lendületet fog adni. -Kovács Sándor Szentes 1. és Őzéné Törőcsik Márta Szentes 2. csoport mentorai.