Idén is részt vettünk

Szeptember negyedik péntekének éjszakája 2014-ben is a kutatóké. Az érdeklődő közönség kora estétől egészen hajnalig válogathatott a bemutatók, kísérletek, előadások és kiállítások között. Szeptember 26-án Pécsett két központi helyszínen, a Pécsi Tudományegyetemen valamint a Zsolnay Negyedben volt lehetőségünk betekinteni a tudományok tárházába.

Izgalmas fizikai kísérleteket láthattunk. Sütöttünk hideggel, fagyasztottunk meleggel. Látványos kísérleteket láthattunk szárazjéggel, valamint a mikro sütővel. Ezt követően hallhattunk egy előadást a táplálkozástudomány legújabb kutatási eredményeiről. Lehetőségünk volt beszélgetni az egészséges táplálkozásról. Játékos vetélkedőn, fejtörő életmód totók kitöltésén, rajz versenyen ügyeskedtünk. Az ételkóstolót követően meghatároztuk testtömegindexünket és testösszetétel mérésen is rész vettünk. Botanikus kerti szabad sétánkon és az üvegházak látogatása során rengeteg értékes információhoz jutottunk a fantasztikus esztétikai élmény mellett.

A tudományos esti programunkra a tavalyi évhez hasonlóan családtagjaink is velünk tartottak. Együtt éltük át a technika új csodáit, a játék és szórakozás örömét.

a pécsi csoportok