Nem csak az angol nyelvet sajátítottam el a Csányi Alapítványnál

Nem csak az angol nyelvet sajátítottam el a Csányi Alapítványnál

Köszönöm az Alapítványnak azt a sok HASZNOS angol órát.

2011 áprilisában hárman mentünk a jászságból felsőfokú nyelvvizsgát tenni. Természetesen mind a hármunk sikerrel járt. Az unokanővérem tavaly év elején azt kérdezte tőlem, hogy felkészíteném-e középfokú szintre, mert a diplomájához már csak egy nyelvvizsga kellett volna. Nagyon szerettem volna segíteni, így igent mondtam neki. A tudásom 80% – át az Alapítványnál töltött angol órák során szereztem, amit Szabó András tanár Úrnak és nem utolsó sorban az Alapítványnak köszönhetek!

Októberben kezdtük az óráinkat és attól kezdve gőzerővel tanultunk. Ahogy telt az idő, egyre inkább felfedezni véltem az óráink hasznosságát. Flóra könnyebben és egyszerűbben tanult meg nyelvtani szabályokat, szavakat. Nekem ez csupa-csupa pozitív élmény volt, és nagyon örültem neki, hogy ennyit is tudok már neki segíteni. Májusban még nem bíztunk magunkban eléggé, így hát augusztusban jelentkeztünk nyelvvizsgára. Sajnos nekem a nyáron pár hét a táborok, kirándulások miatt kiesett, de addig is adtam Flórának feladatokat.

És egyszer csak elérkezett a várva várt nap, augusztus 11-e. Flóra teli izgalommal nekivágott az egész napos nyelvvizsgának. Én is amint tudtam, mentem utána Jászberénybe és vártam, mikor engedik ki. Amint megláttam az arcát, tudtam, hogy sikerült neki! Nagyon jó élményekkel jöttünk haza. Azután csak vártunk és vártunk, míg nem elérkezett a szeptember 8-a, az eredményhirdetés napja. Nagyon szurkoltam, hogy eredményt érjünk el, és mint utólag kiderült, sikerült is! Méghozzá nem is akárhogyan, 70% felül teljesített az összesítettben. Részszámításokat nem végeztünk, mert annyira örültünk, hogy az már nem is érdekelte egyikünket sem. A fejemben megfordult az a gondolat is, hogy majd később segítenék még másoknak is, ha már ez így összejött.

Még egyszer köszönöm az Alapítványnak azt a sok HASZNOS angol órát. 🙂 Király Kinga, Jászberény