Jó gyakorlat

Jó gyakorlat

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által szervezett fórumok célja: Új Nemzeti Tehetségpontok létrehozásának segítése.

A tudás és a helyi tapasztalatok átadása, a Hálózatépítés, a tehetséggondozásban dolgozó intézmények, szervezetek és a régiók közötti kapcsolatok erősítése Bizonyos szakmai területek – e fórum esetében a drámapedagógia – erősítése a tehetséggondozásban. A Csányi Alapítvány különösen nagy gondot fordít a drámapedagógia különböző területen való alkalmazására, mentorként bepillantást nyerhetünk a drámapedagógusok munkájába. Tapasztalhatjuk, hogy milyen változásokon mennek keresztül gyermekeink, milyen hatással van a dráma személyiségfejlődésükre.

Azonban egészen más oldalról közelíthettünk e témában 2014. április 28-án Marcaliban, a Kulturális Korzóban megrendezett régiók közötti tehetséggondozó tudástranszfer fórumon. Napirenden volt az együttgondolkodás a sokszínű tehetségről: vélemény és tapasztalatcsere. Megismertünk egy jó gyakorlatot tehetséggondozás mindennapi küzdelmeiről és sikereiről, Hajnal Éva tanítónő, ANK Tehetségpont, Pécs  az alsó tagozatban végzett tehetségfejlesztő munkájáról. Szó volt egy kistérségi tehetségpont mindennapos működéséről, Lázár Péter pedig a drámapedagógia eszköztárával, játékaival vezette be: hol és hogyan segít a dráma a tehetségfejlesztésben. Ami persze egy kicsit régi és kicsit új is volt nekünk, alapítványi dolgozóknak.

Mindenképpen hasznosnak gondoljuk a konferenciát, a személyes tapasztalatok megbeszélése, a kapcsolatok kiépítése szempontjából is. Megerősítést kaptunk abban, hogy az Alapítványban folyó szakmai munka alapos és átgondolt, innovatív szemléletű. Az újonnan alakult és alakuló Tehetségpontok mentorai pedig jó ötletekkel, hasznos gyakorlati tanácsokkal térhettek haza.

a Csányi Alapítvány mentorai